Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tragédia v Česku: Byt zachvátili plamene, zomrel otec (†58) so synom (†24), desiatky evakuovaných

(Zdroj: Tip čitateľa)

JIRKOV - Obrovský požiar zachvátil v sobotu panelový dom v českom Jirkove. Zo šľahajúcich plameňov sa nepodarilo zachrániť otca (†58) so synom (†24). Desiatky ľudí museli evakuovať. Presnú príčinu úmrtia určí nariadená súdna pitva.

Pri požiari ošetrili záchranári ďalších sedem ľudí, ktorí sa nadýchali dymu. Zhruba stovka obyvateľov domu musela opustiť svoje byty a zatiaľ sa do nich nemôžu vrátiť. Na miesto požiaru sa dnes dopoludnia vrátili policajní vyšetrovatelia aj špecialisti od hasičov a z technického ústavu požiarnej ochrany. "Na miesto bol povolaný aj policajný pes špeciálne vycvičený na vyhľadávanie prchavých látok," uviedla krajská policajná hovorkyňa AlenaBartošová. Čo bolo príčinou požiaru, je predmetom ďalšieho šetrenia, policajti podľa hovorkyne pracujú s viacerými verziami. Zatiaľ nie je k dispozícii ani odhad výšky škôd.

Stáli za požiarom drogy?

Požiar v panelovom dome na ulici Na Borku bol na operačné stredisko nahlásený v sobotu okolo 18:25 ako požiar výťahu. V čase príchodu hasičov však už z bytu na piatom poschodí šľahali plamene. Po lokalizácii požiaru objavili hasiči na mieste dve telá mužov, ktorí v byte bývali. Objekt je strážený políciou. Podľa informácií televízie Nova ľudia pred požiarom začuli výbuch a domnievajú sa, že v byte sa varili drogy. 


Prečítajte si aj:

FOTO Obrovský požiar v Bratislave: Evakuácia ľudí, škoda je astronomická!


Kvôli požiaru musela opustiť svoje domovy približne stovka ľudí, väčšina strávila noc u príbuzných či známych. "Našu ponuku náhradného ubytovania využili len dvaja ľudia s domácim miláčikom," povedal starosta Radek Štejnar. Odhadol, že ľudia sa do svojich bytov budú môcť vrátiť najskôr v budúcom týždni. "Najprv je potrebné vykonať revízie plynu a elektriny, zatiaľ si tam mohli ísť len v sprievode polície pre nejaké veci," dodal.
 

Viac o téme: BytPožiarOtecDrogySyn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu