Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Väzenie pre Slováka v Anglicku: Matúš (24) urobil v podchode školáčkam (13, 14) niečo otrasné

Matúšovi naparili 3,5 roka. Zobraziť galériu (2)
Matúšovi naparili 3,5 roka. (Zdroj: polícia)

LANCASHIRE - Iba 24-ročný Matúš V. sa zaradil ku Slovákom, ktorí si v zahraničí "vyslúžili" trest odňatia slobody. Mladík, ktorý pracoval v sklade v Burnley, neodolal zvráteným chúťkam a sexuálne obťažoval maloleté dievčatá. Súd ho poslal do väzenia na 3,5 roka, navyše čelí vyhosteniu z krajiny.

Patrik (18) chcel nový život v Anglicku, všetko sa zvrtlo: Hanba Slovákom, deportácia domov

Žalobkyňa Emma Kehoeová uviedla, že prvý prípad sa odohral 6. decembra minulého roka okolo ôsmej hodiny ráno. Slovák začal prenasledovať 13-ročné dievča, oblečené v školskej uniforme, v podchode metra. Obeť chytil za nohu, vkĺzol jej rukou pod sukňu a chytal ju za zadok. Našťastie sa jej podarilo ujsť.

Nasledujúce ráno Matúš svoj pokus zopakoval na 14-ročnej školáčke. Schmatol ju za stehno a chytil ju za pás, akoby sa ju snažil zodvihnúť. Aj tentokrát mala ale obeť šťastie. Po kriku, ktorý spustila, sa útočníkovi vymanila.

Sudkyňa Beverley Luntová považuje podľa portálu lancashiretelegraph.co.uk za veľmi znepokojujúce najmä to, že aj po týchto útokoch bezpečnostné kamery zaznamenali, ako prenasleduje ďalšie dievčatá.

Väzenie pre Slováka v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: http://www.thinkstockphotos.com/)

Obete podľa vyhlásenia, ktoré odznelo na súde, teraz trpia nočnými morami a čaká ich podstúpenie terapie. Útoky sa podpísali aj na ich zničenom sebavedomí.

Slovák sa ku svojim činom priznal a bude zapísaný do registra sexuálnych delikventov, v budúcnosti bude mať obmedzený kontakt s osobami mladšími ako 16 rokov.

Matúš sa obetiam a ich rodinám ospravedlnil, ale neuviedol žiadne vysvetlenie, čo ho k útokom viedlo. Jeho obhajca sa snažil poukázať na to, že doteraz nebol trestaný ani v Spojenom kráľovstve ani na Slovensku. Verdikt súdu znel 3,5 roka za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu