Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Alexandrovci sa z hroznej tragédie otriasli: FOTO Prvé vystúpenie po osudnom páde lietadla

Alexandrovci sa publiku predstavili prvýkát po hroznej tragédii, ktorá stála život 64 členov súboru. Zobraziť galériu (5)
Alexandrovci sa publiku predstavili prvýkát po hroznej tragédii, ktorá stála život 64 členov súboru. (Zdroj: TASR/AP Photo/Ivan Sekretarev)

MOSKVA - Ruský armádny spevácky súbor Alexandrovovci vystúpil vo štvrtok po prvý raz od decembrovej leteckej tragédie, pri ktorej zahynula väčšina jeho osadenstva. Koncert tohto legendárneho zboru sa konal v Ústrednom akademickom divadle Ruskej armády v Moskve.

Členovia súboru, ktorí sa na pódiu objavili tradične vo vojenských uniformách, ako aj ľudových krojoch, sa predstavili publiku pozostávajúcemu väčšinou z armádnych činiteľov.

Alexandrovci sa publiku predstavili
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Ivan Sekretarev)

"Alexandrovovci podporujú a inšpirujú ľudí v ťažkých, krízových časoch, a dnes sami potrebujú našu pomoc. Tí, ktorí zomreli pri leteckom nešťastí, sú s nami," vyhlásil pred štvrtkovým vystúpením námestník ruského ministra obrany Nikolaj Pankov, ktorého cituje rozhlasová stanica Slobodná Európa (RFE/RL).

Zbor prišiel vlani 25. decembra o 64 členov, keď sa rezortné lietadlo typu Tu-154 smerujúce zo Soči do sýrskej Lázikíje krátko po štarte zrútilo do Čierneho mora. Z 92 osôb na palube vrátane posádky neprežil nikto. Súbor mal predviesť kultúrny program pre ruských vojakov na leteckej základni Humajmím.

Alexandrovci sa publiku predstavili
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Ivan Sekretarev)

Zoskupenie Alexandrovovci vzniklo ako oficiálny spevácky zbor Červenej armády v roku 1928 a je pomenované po svojom zakladateľovi Alexandrovi Alexandrovovi (1883-1946). Formálny názov tohto telesa je od roku 1998 Akademický súbor piesne a tanca ruskej armády nesúci meno A. V. Alexandrova.

 

Viac o téme: Alexandrovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu