Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zásah protiteroristického komanda: Slovák (26) v Rajke zaútočil na plynárov a kričal Alláhu akbar

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA/RAJKA - Maďarské protiteroristické policajné komando (TEK) malo v utorok ráno plné ruky práce s agresívnym Slovákom. Keď chceli zamestnanci plynárenskej spoločnosti vykonať v obytnom dome revíziu kotlov, vyrútil sa na nich s mačetou a kričal "Alláhu Akbar". Našťastie k zraneniu nedošlo.

Podľa maďarského portálu mosonvarmegye.net museli dvaja zamestnanci utekať pred rozzúreným mladíkom. Jednému z nich sa podarilo ujsť hneď, druhý sa ukryl do služobnej dodávky, ale potom, čo si Slovák vylial zlosť na aute, rozhodol sa, že bude bezpečnejšie taktiež zobrať nohy na plecia. Napokon z miesta činu ušiel aj samotný páchateľ, ktorý si to namieril do jedného z vchodov.

Keď obyvatelia videli, čo sa vonku deje, privolali políciu, ktorá vyslala protiteroristické komando. Pracovníci uviedli, že nechápu, prečo na nich zaútočil, je však možné, že bol pod vplyvom drog.

Krajské policajné riaditeľstvo sa vyjadrilo, že dostali hlásenie, že muž s mačetou napadol zamestnanca plynárenskej spoločnosti a poškodil vozidlo. Polícia pri zásahu mladíka spacifikovala, zatýkaniu sa aktívne bránil. Podľa jej informácií išlo o 26-ročného Slováka s iniciálami R. K. z Rajky. Vyšetrovanie prípadu pokračuje.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu