Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Totálny zvrat v silvestrovských sexuálnych útokoch: Napadnutie migrantmi je klamstvo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

FRANKFURT NAD MOHANOM - Správy o sexuálnych útokoch migrantov na ženy v ulici Fressgass v nemeckom meste Frankfurt nad Mohanom, ktoré sa mali odohrať počas minuloročného Silvestra, sa ukázali byť klamlivé. K tomuto verdiktu dospela tamojšia polícia po podrobnom vyšetrení prípadu. Denník Bild, ktorý priniesol spoveď dvoch údajných svedkov, sa za nepravdivý článok ospravedlnil. Muži zákona sa teraz zamerajú práve na tých, ktorí si trestný čin vymysleli. Bohužiaľ, táto vyfabulovaná informácia už stihla vystrašiť množstvo Európanov, hoci sa teraz ukázalo, že je všetko inak.

Policajt sa nahneval a rozpútal megaškandál vo Švédsku: Stačila jedna veta o národnosti zločincov!

Polícia v utorok zverejnila výsledky svojho pátrania a dospela k záveru, že na Silvestra v inkriminovanej uličke nedošlo k žiadnym masívnym útokom utečencov. Ako informovala agentúra DPA, obvinenia sa ukázali byť ničím nepodložené.

Nemecký denník Bild vo svojom článku 6. februára napísal, že má k dispozícii svedectvo dvoch ľudí, hostinského a jeho kolegyne, ktorí tvrdia, že počas osláv vo Frankfurte vyčíňala približne päťdesiatka Arabov a Afričanov. V reštaurácii malo dôjsť k sexuálnemu napadnutiu, ublíženiu na zdraví, krádeži aj mimoriadne agresívnemu správaniu skupiny migrantov. Údajná obeť sa vyjadrila, že ju obchytkávali všade, na prsiach aj medzi nohami.

Migranti vraj obťažovali hostí, pili ich nápoje, ukradli bundu a odpaľovali pyrotechniku. Zdá sa však, že v pohostinstve napokon došlo iba k normálnej potýčke, ktorá nemala nič spoločné so sexuálnym obťažovaním.

Totálny zvrat v silvestrovských
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Polícia totiž po zverejnení informácií začala s intenzívnym vyšetrovaním udalosti a prešla všetky tiesňové volania aj protokoly. Na žiadny takýto trestný čin však nenarazila. "Rozhovory so svedkami, hosťami aj zamestnancami viedli k veľkým pochybám, či sa skutok stal tak, ako bol popisovaný," uvádza sa vo vyjadrení. Polícia sa teraz zameria na tých, ktorí poskytli falošné výpovede.

Denník Bild sa už za svoje pochybenie ospravedlnil. Množstvo ľudí však správe uverilo a dávalo si ju do súvislosti so skutočnými sexuálnymi útokmi migrantov, ktoré stali počas Silvestra 2015 v Kolíne nad Rýnom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu