Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V prípade nehody poľskej premiérky padlo prvé obvinenie: Obvinili 21-ročného vodiča

Auto poľskej premiérky po nehode. Zobraziť galériu (2)
Auto poľskej premiérky po nehode. (Zdroj: SITA/AP)

VARŠAVA - Poľská prokuratúra vzniesla dnes obvinenia proti 21-ročnému mužovi za spôsobenie dopravnej nehody, pri ktorej utrpela minulý týždeň zranenia premiérka Beata Szydlová a dvaja ďalší ľudia.

Nehoda sa stala v piatok večer 10. februára v juhopoľskom Osvienčime, ktorý je Szydlovej rodným mestom. Práve tam prišla na víkend, keď vodič jej služobného auta prudko strhol riadenie, aby sa vyhol zrážke s malým fiatom, a narazil do stromu.

Beata Szydlová
Zobraziť galériu (2)
Beata Szydlová  (Zdroj: SITA)

Regionálna prokuratúra v meste Krakov informovala, že vodič auta značky Fiat, identifikovaný iba ako Sebastian K., bol dnes obvinený z neúmyselného narušenia bezpečnosti cestnej premávky. Za tento trestný čin sa udeľujú maximálne tri roky väzenia.

Szydlovú (53) hneď po nehode previezli do miestnej nemocnice v Osvienčime na vyšetrenie a neskôr ju letecky dopravili do vojenskej nemocnice v metropole Varšava, kde sa ešte stále zotavuje. Zranenia predsedníčky vlády si však nevyžiadali ani chirurgický, ani nijaký iný invazívny zákrok lekárov, informovala v pondelok spravodajská televízia TVN24.

Viac o téme: NehodaObvinenie Beata Szydlová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu