Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Žiačku (†15) mali šikanovať a znásilniť: Nulová pomoc školy, srdcervúci LIST pred samovraždou

Cassidy s matkou Lindou. Zobraziť galériu (2)
Cassidy s matkou Lindou. (Zdroj: FB/Linda Trevan)

MELBOURNE - Cassidy Trevanová sa stala obeťou šikanovania skupiny dievčat, ktoré ju prenasledovali viac ako rok a napokon ju vylákali do domu, kde bola znásilnená. Školáčka sa chvíľu snažila vysporiadať s dôsledkami tohto chorého sprisahania, ale napokon si vzala život. Svojim prenasledovateľom napísala list, ktorý však nikdy neodoslala.

Rodinná tragédia, Sofiu (†13) našli obesenú v lese: Desivý odkaz kamarátke na internete

V siedmej triede sa na Cassidy zamerala skupinka dievčat, ktorých šikanovanie bolo také zlé, že vynechala ďalší školský rok. Podľa jej matky sa všetko začalo urážkami a neskôr prerástlo až do fyzického násilia. Linda sa pre 9 News vyjadrila, že o jej dcére šírili nechutné poznámky na sociálnych sieťach a prenasledovali ju cestou zo školy v austrálskom Melbourne.

Po období strávenom doma sa vrátila späť do školy na dva dni v týždni a spočiatku to vyzeralo, že sa všetko obrátilo k lepšiemu. Dievčatá sa jej ospravedlnili a pozvali ju, aby sa k nim pripojila na jednej akcii nasledujúci deň. Údajne však išlo o súčasť sprisahania s cieľom nalákať 13-ročnú Cassidy do domu, kde ju mali znásilniť podľa jej matky dvaja starší chlapci, ktorých nepoznala.

O tom, čo sa stalo, napísala Cassidy neskôr spolužiakom list. Išlo o varovanie, aby sa aj im nestalo niečo podobné: "Máte silu tomu zabrániť. Nerobím to kvôli pomste študentom, ktorí ma znásilnili, vystavili znásilneniu, šikanovali ma, doberali si ma alebo niečo podobné. Nerobím to ani preto, lebo túžim po pozornosti, ale preto, že v súčasnosti chodí do 7. až 12. ročníka 1500 žiakov a musia byť varovaní."

Žiačku (†15) mali šikanovať
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Linda Trevan)

Ďalej uviedla, že škola nepotrestala vinníkov, ktorí ju znásilnili a po 18 mesiacoch utrpenia si želá byť jednoducho sama. Cassidy tento list nikdy neposlala.

Matka sa vyjadrila, že jej dcéra hovorila s políciou potom. čo bola znásilnená, ale bála sa urobiť formálne vyhlásenie, pretože si myslela, že by sa jej násilníci pomstili. Prípad bol nakoniec zrušený. Podľa Lindy škola do incidentu nijako nezasiahla a odvolávala sa na to, že je to záležitosť polície.

Matka sa snažila Cassidy umiestniť do dvoch ďalších škôl, ale tínedžerka trpela záchvatmi paniky a posttraumatickým stresom. Napokon v decembri 2015 spáchala samovraždu. Linda v príspevku na FB napísala: "Dúfam, že vedomie, čo ste urobili, vás bude prenasledovať po celý zvyšok života a v deň, keď budete mať vlastné deti, spomeniete si na to, čo ste urobili môjmu jedinému dieťaťu a predstavíte si, ako by ste cítili, keby to niekto urobil tomu vášmu."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu