Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tínedžerka si len chcela zafarbiť obočie: Takmer oslepla, hrôzostrašné FOTO

Tylah Durieová Zobraziť galériu (3)
Tylah Durieová (Zdroj: Facebook)

MELBOURNE - Pre krásu sa trpí. Snáď každá žena pozná tieto slová. Vo väčšine prípadoch je to pravda. Treba ale poznať hranice a rozoznať, kedy už je v ohrození naše zdravie. Mladé dievča je toho dôkazom. Chcela byť krásna, no z nevinného farbenia vznikla katastrofa.

Tylah Durieová študuje za kozmetičku. Rozhodla sa, že si zvýrazní svoje obočie a mihalnice bežným farbením. Nečakala ale, že jej telo tak prudko zareaguje. Z ničoho nič začala mať po niekoľkých minútach od nanesenia pocit svrbenia. Jej tvár začala puchnúť a oči sa jej zaliali hnisom. Koža okolo obočia bola červená a obsypaná pľuzgiermi. Riasi jej postupne začali vypadávať. "Zrazu som bola takmer slepá. Moje oči sa nafúkli ako obrovské balóny. Veľmi som kričala a plakala," priznala Tylah.

Tínedžerka si len chcela
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Pocit, ktorý zažila nie je naozaj závideniahodný. "Bolo to ako keby som mala piesok v očiach a nebola som schopná ho dostať von. Potom prišla bolesť obočia, ako rezanie žiletkami," spomína dievča. Vydesená bola následne odvezená a hospitalizovaná v nemocnici, kde lekár zistil, že išlo o prudkú alergickú reakciu na chemickú látku.

Je to veľké nešťastie, že Tylah nevedela pred nanesením farbiva o svojej alergii. Lekári vysvetlili, že išlo o vzácnu no veľmi vážnu reakciu. S popáleninami bola ponechaná v nemocnici a lekári priznávajú, že išlo o veľké šťastie. Mohla totiž natrvalo oslepnúť. "Prešla som si neskutočnými bolesťami, len preto, že som si chcela natónovať obočie a riasi. Nikdy pred tým som farbivá na sebe nepoužívala. Farbila som si síce v minulosti vlasy no tieto farby neobsahovali chemickú látku, ktorú moje telo nevie zniesť," vysvetlila Tylah.

Tínedžerka si len chcela
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Jodie Phillipsová hovorkyňa spoločnosti, ktorá produkuje tieto farbivá priznala, že ide o obyčajnú látku bežne nachádzajúcu sa vo farbách na vlasy. "Je známe, že niektorí ľudia sú veľmi citliví na zložky a preto nie sú tieto výrobky pre nich vhodné," ozrejmila. To isté platí aj pre kozmetiku a zložky v nej. Ako informovala hovorkyňa, všetky takéto výrobky preto obsahujú presné inštrukcie, aby sa predchádzalo takýmto prípadom. Najmä vyzdvihla citlivé oblasti okolo očí, ako je obočie a riasy. "My odporúčame vykonať pred nanesením test citlivosti kože aspoň 48 hodín pre použitím produktu," vysvetlila. Phillipsová zakončila svoje vyjadrenie tým, že doteraz ešte k takémuto incidentu neprišlo. Dúfa a verí, že Tylah sa úplne uzdraví. 

Viac o téme: FarbaKráskaKatastrofaDievča
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu