Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prekvapenie pre políciu: Na letisku zadržali pašeráka, v kufroch mal neuveriteľné množstvo tohto

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

VIEDEŇ - Pašeráka analgetík z Indie odhalili na medzinárodnom letisku vo Viedni. Ako informoval dnes tamojší verejnoprávny rozhlas s odvolaním sa na rezort financií, v dvoch kufroch 48-ročného Inda, ktorý pricestoval z Naí Dillí cez Istanbul do rakúskej metropoly, našli výlučne balenia zrejme v Indii vyrábaného preparátu proti bolesti, konkrétne asi 43.000 tabletiek.

Indický občan sa priznal, že raz mesačne cestoval do rôznych krajín Európskej únie s podobným nákladom, do Rakúska smeroval však zrejme po prvý raz.Pašované analgetikum obsahuje aj opioidnú substanciu, ktorú rakúska legislatíva radí medzi drogy. Táto látka pôsobí silno proti bolesti a zmierňuje kŕče. V praxi to znamená, že narkomani ju môžu zneužiť ako náhradu za heroín a dávkovať si ju v kombinácii s vodou injekčnými striekačkami.

Pravdepodobne falšované preparáty odovzdali spoločne s indickým občanom rakúskej polícii, pričom colníci začali voči nemu separátne stíhanie. Už v roku 2015 zaregistrovali rakúski colníci podobný úlovok.

Viac o téme: PašerákTabletkyIndiaRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu