Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Vysnívaná svadba sa zmenila na čistý horor: Manželia v hoteli zažili traumu na celý život

Sarah a John Wenhamovci Zobraziť galériu (6)
Sarah a John Wenhamovci (Zdroj: profimedia.sk, YouTube)

HAVANA - Mala to byť vysnívaná svadba, no opak bol pravdou. Našetrené peniaze a miesto snov sa zmenilo na strach a boj o život. Priestory určené pre veľký deň dvoch zaľúbencov nevydržali a zosypali sa ako domček z kariet. Výsledok? Trauma z uzavretia manželstva.

Sarah a John Wenhamovci roky šetrili, aby raz mohli vystrojiť svadbu svojich snov. Celá paráda sa mala odohrať na Kube za účasti 24 hostí. Suma za veľký deň sa vyšplhala na 25 000 libier (29 333 eur). Medzi hosťami boli aj dve malé dcérky zaľúbencov. Všetko teda bolo pripravené a mala to byť nádhera. Katastrofu, ktorá nečakane prišla nikto nečakal ani v najhoršom sne.

Strecha kubánskeho luxusného hotela Sol Rio De Luna y Mares Hotel sa z ničoho nič začala podlamovať a rúcať. Svadobní hostia vrátane nevesty sa zrazu ocitli pod troskami. Mnohí utrpeli ťažké poranenia, tržné rany, zlomeniny a hlavne traumatický zážitok. "Práve sme mali stretnutie s personálom hotela, aby sme prediskutovali všetky plány o svadbe, keď zrazu John upozornil na stop, ktorý sa začal hýbať. Zrazu prišiel hlasný tresk a strecha sa na nás zrútila," opisuje hrozný zážitok nevesta.

Vysnívaná svadba sa zmenila
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: profimedia.sk, YouTube)

V momente ako John videl, že sa strop začal hýbať zakričal na Sarah a deväť ročnú dcérku Miu, aby bežali a postrčil ich k východu. Sám sa hodil na ich spoločné 20 – mesačné dievčatko Penny, aby ju uchránil pred ťažkými troskami. Neunikli. Zavalení a bezmocní ležali pod ťažkými troskami. Pre mamičku dvoch detí bolo najťažšie, že sa nemohla ani len pohnúť a dostať sa k svojím dcérkam, ktoré kričali niekde z pod trosiek. "Videla som, ako mi z hlavy tečie krv. V tú chvíľu som si myslela, že zomriem," spomína Sarah.

John priznal, že incident bol desivý a plný hrôzy. Po nejakej dobe hľadania sa mu konečne podarilo objaviť svoju nevestu. "Keď sme nakoniec našli Sarah, mali dvaja ľudia čo robiť, aby trosky sponad nej podvíhali. Ja som sa potom musel vplaziť pod ne a vytiahnuť ju," opísal traumatický zážitok samotný John. Ako sám povedal, všetky plány, ušetrené peniaze a vysnívaný sen sa rozplynuli. Obom bolo ľúto hostí, ktorí vynaložili nemalé finančné prostriedky a čas, aby sa zúčastnili tohto veľkolepého dňa. Preto, keď im bolo ponúknuté, že sa svadba môže uskutočniť na inom mieste, súhlasili.

Vysnívaná svadba sa zmenila
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: profimedia.sk, YouTube)

Svadba sa nakoniec nekonala na pláži, ako bolo plánované ale v hoteli Playa Pesquero. Žiaľ spomienka na ich veľký deň bude vždy spojená s touto hrôzou. "Vždy si budeme pamätať našu svadbu ako moment rozptýlenia po strašných udalostiach, ktoré sa odohrali predošlý deň. Nedokázali sme si to užiť a ponáhľali sem sa domov. Takto sme si náš svadobný deň naozaj nechceli pamätať," uzavrel ženích.

Zranenia hostí a manželov

Sarah utrpela zranenie hlavy a očí. Hlboké tržné rany na tvári si vyžiadali desať stehov. Tieto zranenia jej pravdepodobne budú pripomínať hrôzu v podobe jazvy celý život. John vyšiel z nešťastia z dvomi zlomenými rebrami, poranenou slezinou a ťažkými podliatinami. Aj ďalší účastníci svadby utrpeli vážne poranenia, ako napríklad poranenia hlavy, chrbtice, zlomeniny, hlbokú tržnú ranu, ktorá si u jedného z hostí vyžiadala až 19 stehov.

Vysnívaná svadba sa zmenila
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: profimedia.sk, YouTube)

Podľa Johna existoval iba jediný spôsob ako potlačiť to, čo sa odohralo. Aj preto sa rozhodli svadbu uskutočniť. "Sarah sa nedokáže pozerať na fotky, pretože má na tvári stehy a to by tak nemalo byť," skonštatoval ženích. Mrzí ho aj to, že svoju manželku pre bolesti nedokázala preniesť v náručí cez prah. Bolesti pretrvávali po dobu piatich až šiestich týždňov.

Nešťastná cesta

Pokazená svadba ale nebola všetko, čo ich na katastrofálnej ceste postretlo. V druhý deň pobytu, ešte pred hrôzostrašným incidentom so strechou, vytopila Sarah a Johnovi hotelovú izbu odpadová voda. Zničila im všetko od oblečenia, hračky až po zabalené svadobné dary. Pár tvrdí, že ich nikto nikdy neodškodnil. Ďalším problémom boli trčiace drôty v miestnosti, ktoré podľa elektrikára Johna predstavovali smrteľné nebezpečenstvo.

Vysnívaná svadba sa zmenila
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: profimedia.sk, YouTube)

To ale nie je koniec nešťastnej cesty. John spolu ďalšími hosťami, vrátane dcér Mie a Pennny trpeli počas celej dovolenky hnačkou. Až neskôr sa preukázalo, že išlo o salmonelu. Pár sa teraz radí s právnikmi, aké právne kroky by mohli proti cestovnej kancelárii Thomas Cook podniknúť.

Jennifer Lundová patriaca do tímu, na ktorý sa manželia obrátili s prosbou o pomoc sa vyjadrila jasne. "Sarah, John a ich najbližšía rodina a priatelia mali byť šťastní z magického svadobného dňa. Namiesto toho sa celá cesta skončila utrpením. Vryla sa každému do pamäte ale nie v takom svetle v akom mala. Snažíme sa pomôcť každému z našich klientov, aby sa dočkali kompenzácie po tom strašnom utrpení."

Vysnívaná svadba sa zmenila
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: profimedia.sk, YouTube)

Hovorca cestovnej kancelárie priznáva, že to, čo sa stalo je neprijateľné. Snahou spoločnosti je spolupracovať s hotelom a zistiť, čo sa stalo. "Je nám veľmi ľúto a sme sklamaní z toho, čo sa odohralo. Urobili sme všetko, čo bolo v našich silách pre podporu rodiny Wenhamovcov a všetkým postihnutým osobám. Budeme aj naďalej túto záležitosť posudzovať veľmi vážne," vyjadril sa hovorca. 

Viac o téme: SvadbaNešťastieZraneniaKuba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu