Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Takmer došlo k tragédii: Výbuch plynovej fľaše v rodinnom dome zranil troch ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FOTO TASR - Radovan Stoklasa)

RUDNO – Výbuch plynovej fľaše v rodinnom dome v Rudne (okres Turčianske Teplice) zranil v pondelok (30.1.) troch ľudí. Informoval o tom Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline.

Hasiči z hasičskej stanice v Turčianskych Tepliciach podľa neho po príchode zistili, že ide o výbuch plynnej zmesi propan-bután, uvoľnenej z poškodenej desaťkilogramovej tlakovej nádoby v prenosnom vykurovacom zariadení, ktorý poškodil zariadenie rodinného domu. "K následnému vzniku požiaru v objekte nedošlo. Hasiči zabezpečili rodinný dom odpojením od elektrickej energie, tlakovú nádobu odniesli do bezpečnej vzdialenosti a ochladzovali," uviedol Kypus.

Doplnil, že hasiči asistovali Záchrannej zdravotnej službe pri poskytnutí predlekárskej prvej pomoci. "Dve osoby odviezla Záchranná zdravotná služba do nemocnice na ďalšie ošetrenie. Priestor interiéru rodinného domu spolu s povalovým priestorom bol prekontrolovaný termo kamerou. Príčina výbuchu je v štádiu vyšetrovania," dodal Kypus.

Viac o téme: DomVýbuch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu