Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Čech (36) vybrzďoval na diaľnici auto: Hrozná nehoda, smrť bábätka a otrasná dohra

Z Octavie zostala iba kopa šrotu. Zobraziť galériu (2)
Z Octavie zostala iba kopa šrotu. (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Českí policajti v pondelok obvinili vodiča, ktorý v decembri zapríčinil dopravnú nehodu na mladoboleslavskej diaľnici D10, pri ktorej zomrelo malé dieťa. M. K. hrozí za tragédiu spôsobenú vybrzďovaním auta 15 rokov väzenia za všeobecné ohrozenie. Denník Mladá fronta Dnes navyše teraz odhalil, že so svojím strieborným BMW nemal na ceste čo hľadať.

Navždy zničený život: FOTO Matúška (12) zrazil na priechode bezohľadný vodič a utiekol

Muž je podozrivý z toho, že 28. decembra agresívnou jazdou spôsobil dopravnú nehodu na 32. kilometri diaľnice D10 v smere na Turnov. Pri havárii zomrelo osemmesačné dieťa a zranilo sa niekoľko ľudí, jeden človek bol zranený ťažko.

Polícia má k dispozícii aj kamerový záznam jedného z účastníkov nehody, na ktorej je zachytený jej priebeh, ale rozhodla sa ho s ohľadom na pozostalých a prebiehajúce vyšetrovanie nezverejniť. Podľa televízie Prima je však na záberoch vidieť, ako vodič sprava obišiel v ľavom pruhu jazdiacu Octaviu, ktorej posádku tvorila rodina s bábätkom a prudko zabrzdil. Šofér Octavie na situáciu zareagoval rovnako stlačením bŕzd, ale zozadu do neho vrazilo Audi. Záchranári dieťa oživovali, ale v nemocnici boj o život prehralo.

FOTO Čech (36) vybrzďoval
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Hovorca Českej kancelárie poisťovateľov Aleš Povr pre MF Dnes potvrdil, že BMW nemalo zákonné poistenie. "Vieme to pomerne krátko. Udalosť riešime od piatku. Vyšetrovanie prípadu stále prebieha, môžem tak iba potvrdiť, že sa dopravnej nehody zúčastnilo aj jedno vozidlo, ktoré nemalo dohodnuté poistenie," uviedol.

M. K. kúpil auto v júni 2015 od firmy z Písku, ktorá dováža a predáva vozidlá. To bolo naposledy, kedy BMW 525 D kombi zákonné poistenie malo. "Predali sme ho cez pražskú spoločnosť mužovi z Blatnej. Aby bolo možné automobil previesť, musel mať poistenie dojednané," vysvetlil pôvodný majiteľ. Dojednané ho síce mal, ale zaplatiť ho už nezaplatil.

FOTO Čech (36) vybrzďoval
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Televízia Prima upozornila, že sa vodič agresívne pravdepodobne nesprával prvýkrát. Zverejnila jeden z internetových komentárov, v ktorom svedok pred ôsmimi mesiacmi varoval: "Dajte pozor na toto strieborné BMW rady 5, vybrzďuje bezdôvodne na diaľnici! H**ädo neskutočné".

M.K., ktorý je od polovice januára vo väzbe, obvinili policajti zo spáchania obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia, súd ho v prípade dokázania viny môže poslať do väzenia na osem až 15 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu