Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Matka bude navždy ľutovať SMS, ktorú poslala synovi (†18): Po jej prečítaní sa obesil

Elliot Stapleton-Giddins Zobraziť galériu (3)
Elliot Stapleton-Giddins (Zdroj: Facebook/Elliot Charles Stapleton-Giddins)

AYLESBURY - Tragický koniec mladého života. Iba 18-ročný mladík spáchal samovraždu z toho najnepochopiteľnejšieho dôvodu. Smska od vlastnej matky sa ho mala natoľko dotknúť, že sa rozhodol pre ten najhorší krok. Zobral si život kvôli bežnej povinnosti, alebo je za smrťou chlapca niečo úplne iné?

Elliot Stapleton-Giddins bol normálny chlapec. Mal iba 18 rokov, priateľku Lily, s ktorou bol šťastný a prácu kuchára v renomovanej reštaurácii Dan Cameron. Elliot strávil vo svojej práci až 50 hodín týždenne, na účte mu svietila suma 2500 libier (2917 eur), ktorú chcel využiť na cestovanie. Mladík si žil pekný život bez bežných výdajov. Neplatil si ani len telefónny účet. Na polovicu mu totiž prispievala jeho mama a druhú polovicu doložil nevlastný otec. Rodičia toho mali evidentne dosť a tak sa matka rozhodla pre zásadný krok. Poslala svojmu synovi správu o jeho prvej povinnosti.

Matka bude navždy ľutovať
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Elliot Charles Stapleton-Giddins)

Rodičia trvali po predchádzajúcej debate na tom, aby ich syn začal mesačne platiť nájomne v hodnote 200 libier (233 eur). "Nebolo to o peniazoch. Bolo to o tom, prinútiť ho byť aspoň trochu zodpovedným. Povedal mi, že to chápe a že čakal, kedy k tomuto rozhovoru príde," spomína Elliotova mama. Z toho, ako sa mladík k veci postavil mrazí. Nečakal to nik. "Bola som v šoku. Nemala som mu to napísať, mala som s ním hovoriť osobne, aj keď si nemyslím, že práve toto bol dôvod," neveriacky sa vracia k situácii nešťastná mamička.

Osudná noc

Keď Elliotov nevlastný otec prechádzal okolo 2 hodiny v noci okolo synovej izby videl, že sa v miestnosti svieti. O 5 hodine nad ránom už bol televízor vypnutý. Navždy si Elliotova matka zapamätá 2. október 2016, kedy o 8.30 chcela vstúpiť do synovej izby. Nedostala sa tam, dvere boli zablokované. To, čo sa jej ale aj cez malý otvor zjavilo vháňa slzy do očí. Zbadala svojho chlapca obeseného. 

Elliot bol po príchode zdravotníkov prehlásený za mŕtveho. V písomnom vyhlásení sa uvádza, že matkina správa mohla mať vplyv na jeho konanie. Podľa vyhlásenia s ním bola jeho priateľka Lili v kontakte do druhej hodiny v noci. Priznal sa jej vraj, že ho matkina správa nahnevala. Podľa informácií nemal žiadne zdravotné problémy, netrpel žiadnou diagnózou týkajúcou sa duševného zdravia. Vyšetrovatelia ale zistili, že sa Elliot posledné mesiace pred samovraždou sťažoval na pocity úzkosti. 

Matka bude navždy ľutovať
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Elliot Charles Stapleton-Giddins)

Mladík len 15 mesiacov pred svojou smrťou oznámil svojmu lekárovi, že má v pláne vstúpiť do armády. Doktor priznal, že mal zlý pocit. Niečo podľa jeho slov nebolo v poriadku. Elliotov nevlastný otec informoval, že jeho syn mal problémy so šikanovaním v období, kedy navštevoval katolícku školu. "Myslím, že v minulosti bol obeťou šikanovania. Spomínam si ako mi hovoril, že sa situácia zmenila a z neho sa teraz stal tyran," spomína otec a priznal, že Elliot mal v jednej fáze svojho štúdia výborné výsledky no to sa záhadne zmenilo.

Študent (†21) skočil z mosta, mrazivý odkaz pred smrťou

Súdny lekár Dr. Angus Molyneux po všetkých potrebných vyšetreniach prehlásil, že išlo o smrť zapríčinenú obesením. Súdna lekárka Elizabeth Grayová však takýto jasný verdikt nevyhlásila a nechce z nedostatku dôkazov vyvodiť záver. Priznala, že s poskytnutého svedectva nevychádza žiaden reálny dôvod, prečo by si Elliot siahol na život. Grayová preto nechce robiť unáhlené závery. "Bol to citlivý človek ale nič nenasvedčuje, že by mal dôvod na podozrenia z 2. októbra. Prípad je preto otvorený. Nemám dôkaz, že si Elliot úmyselne siahol na život," potvrdila Grayová.

Viac o téme: ChlapecSmrťNešťastieSamovražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu