Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Čecha, hľadaného kvôli šíreniu HIV, zatkli v Thajsku: Dostal pokutu za nepovolený pobyt

Zdeněk Pfeifer
Zdeněk Pfeifer (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

BANGKOK/PRAHA - Čech Zdeněk Pfeifer, zadržaný v Thajsku pre podozrenie z vedomého šírenia vírusu HIV, dostal pokutu za prekročenie platnosti turistických víz 1000 bahtov (717 českých korún). Informoval o tom dnes spravodajský server Novinky.cz.

Čecha, ktorému povolenie na pobyt v Thajsku skončilo pred rokom a pol, zatkli v utorok večer miestneho času na ostrove Pchúket na základe medzinárodného zatykača. Pfeifer je v ČR obžalovaný z vedomého šírenia vírusu HIV medzi partnermi. Muž sa thajským policajtom priznal, že prekročil povolenú dĺžku pobytu, a preto bol jeho trest taký nízky.

Denník Bangkok Post s odvolaním sa na hovorcu polície napísal, že zadržaného Čecha pravdepodobne vyhostia. Dnes ho letecky prepravia do Bangkoku, naďalej však zostáva vo väzbe kvôli obvineniam v súvislosti s pohlavnými stykmi. Podozrivý vyšetrovateľom povedal, že je homosexuál, mal styk iba s mužmi a za sex im neplatil. Panuje však podozrenie, že muž mohol zámerne šíriť svoju nákazu v Thajsku aj medzi ženami, napísal Bangkok Post.

Thajské úrady začali po 49-ročnom Pfeiferovi pátrať po upozornení Interpolu, na ktorý sa obrátili českí vyšetrovatelia. Podozrivý sa údajne v septembri 2013 dozvedel, že je HIV pozitívnym, napriek tomu o tom žiadneho svojho sexuálneho partnera neinformoval, uviedli Novinky.cz. Pri vyšetrovaní policajti zistili, že v Česku mal mať styk minimálne s 23 mužmi vrátane jedného neplnoletého chlapca.

Viac o téme: HIVThajskoZdeněk Pfeifer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu