Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VIDEO Tragická streľba v Mexiku: Chlapec strieľal po spolužiakoch, potom sa zabil!

Zábery z bezpečnostnej kamery zo streľby v škole.
Zábery z bezpečnostnej kamery zo streľby v škole. (Zdroj: YouTube)

MONTERREY - Traja študenti a učiteľka boli vážne zranení pri streľbe v škole v severnom Mexiku, kde na spolužiakov začal páliť jeden zo študentov. Pätnásťročný mladík sa potom strelil do hlavy a zomrel. Motív strelca, ktorý bol v starostlivosti školského psychológa kvôli depresiám, úrady zisťujú, uviedla agentúra Reuters.

Incident sa stal na súkromnej škole v meste Monterrey v severomexickom štáte Nuevo León. Podľa videa z bezpečnostnej kamery umiestnenej v triede vytiahol študent, identifikovaný guvernérom štátu ako Federico Guevara, pištoľ vo chvíli, keď učiteľka vyberala písomné práce študentov. Najprv strelil spolužiaka sediaceho najbližšie, potom vstal a vypálil na učiteľku a ďalšie dve deti.

Potom sa pokúsil streliť do hlavy, ale v pištoli zrejme došli náboje. Šiel teda späť k svojmu stolíku, to využilo niekoľko študentov k úteku. Keď znovu nabil zbraň, po chvíľke zaváhania ju opäť obrátil proti sebe. Celá udalosť trvala niečo vyše pol minúty.

Strelec bol potom s vážnym zranením hlavy prevezený do nemocnice, kde zomrel. "Mal depresiu a bol v starostlivosti lekára. Motív zatiaľ nemáme," povedal novinárom hovorca bezpečnostných zložiek štátu Nuevo León Aldo Fasci. Zranení sú v miestnych nemocniciach a stav troch z nich je veľmi vážny, bližšie podrobnosti známe nie sú.

 

Viac o téme: StreľbaMexiko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu