Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Osudová chyba pripravila o život dvoch tínedžerov: Doplatili na svoju hlúposť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DILLÍ - Dvaja mladíci zahynuli, keď ich pri robení selfie na koľajniciach pri stanici v indickom hlavnom meste Dillí zrazil vlak. Informoval o tom spravodajský server BBC.

Skupinka tínedžerov sa vydala na koľaje vo východnej časti Dillí a na fotenie si vypožičali aj profesionálny fotoaparát. Počas fotografovania si všimli, že sa k nim blíži vlak, preto rýchlo odskočili na stranu - dvaja ale odbočili na koľaj, po ktorej práve z protismeru prichádzala iná súprava, ktorá ich zrazila.

Podľa štatistík zverejnených v minulom roku je India krajinou s najvyšším počtom zaznamenaných smrteľných nehôd pri robení selfie, teda fotografie seba samého. Od marca 2014 bolo v Indii zaznamenaných 127 takýchto úmrtí.

Pri snahe zaobstarať si vlastnú fotografiu zomrelo v Indii viac ľudí ako za rovnaké obdobie vo zvyšku sveta, zistila štúdia americkej Carnegie-Mellonovej univerzity a indického informačného ústavu Indraprastha.

Okrem troch študentov, ktorí rovnako ako najnovšie obete v Dillí zahynuli, keď sa chceli odfotiť pred prichádzajúcim vlakom, sa iný študent zabil, keď sa pod ním odlomil okraj útesu, na ktorom stál. Mladík sa tak zrútil do 18 metrov hlbokej strže.

Japonský turista si zlomil väz, keď spadol zo schodov Tádž Mahalu. Pošmykol sa pri robení selfie. Sedem ľudí sa utopilo, keď pózovaním pred fotoaparátom v smartfóne príliš zaťažili okraj lode, ktoré sa s nimi prevrátila.

Viac o téme: SmrťIndiaSelfie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu