Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bruselskí policajti čelia škandálu: Opíjali sa počas služby, občania to nahlásili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRUSEL – Troch bruselských policajtov v podnapitom stave počas aktívnej služby cez víkend v kaviarni zadržali ich kolegovia. Na opitých mužov zákona zavolali hliadku návštevníci kaviarne. Zadržanie a výsluch troch mužov dnes potvrdil policajný komisár Christian De Coninck.

"Potvrdzujeme nedeľňajší výsluch príslušníkov polície. Vyšetrovanie pokračuje. Ak sa potvrdia podozrenia, budú nasledovať ďalšie opatrenia. Nikdy nebudeme tolerovať nevhodné správanie v radoch polície, obzvlášť také, ktoré ohrozuje riadny výkon povinností," uviedol v písomnom stanovisku policajný komisár.

Belgický denník La Derniere Heure informoval, že traja policajti boli spozorovaní opití v sobotu večer v kaviarni v bruselskej štvrti Schaarbeek. Boli pritom v uniforme a ozbrojení - a pred kaviarňou mali zaparkované služobné vozidlo.

Po telefonáte zákazníkov kaviarne prišla na miesto policajná hliadka a trojicu mužov zadržala; jeden z nich sa pokúsil utiecť. Odviezli ich do nemocnice, kde im odobrali vzorky krvi na testy prítomnosti alkoholu. Potom boli predvedení na výsluch. Zadržaní policajti teraz čelia disciplinárnemu konaniu. Celá udalosť je o to pikantnejšia, že tento víkend sa v Belgicku odohrávala rozsiahla policajná akcia na celoštátnej úrovni, zameraná na alkohol za volantom.

Viac o téme: AlkoholPolícia Brusel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu