Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na Európu udreli extrémne fujavice: Nemecko ako po hurikáne, Francúzi zostali bez elektriny

Nemecko zasiahla fujavica so silou hurikánu a poriadne skomplikovala dopravu. Zobraziť galériu (3)
Nemecko zasiahla fujavica so silou hurikánu a poriadne skomplikovala dopravu. (Zdroj: SITA/AP)

BERLÍN - Vietor, sneh a mrazivé teploty trápia Európu aj dnes. Vo Francúzsku ostalo po metelici bez dodávok elektrickej energie viac než 32.000 domácností. V strednom Grécku zamrzli potrubia s pitnou vodou.

Francúzskom sa v noci nadnes prehnala fujavica sprevádzaná silným vetrom. Od dnešného rána bolo bez elektriny zhruba 32.500 domov, uviedol hovorca spoločnosti Enedis. Snehová víchrica popretrhala elektrické vedenia vo Francúzsku už vo štvrtok večer a bez prúdu vtedy ostalo asi 330.000 domácností, pričom väčšinu dodávok sa podarilo obnoviť už v piatok.

Nemecko zasiahla fujavica so
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Bez tečúcej vody žije už tri dni približne 150.000 obyvateľov mesta Volos v strednej časti Grécka. Vodovodné potrubia tam pomrzli a popraskali pod náporom dlhodobých mrazov, uviedli miestne médiá.

Úrady gréckeho mesta Solún vyzvali obyvateľstvo na šetrné zaobchádzanie s vodou. Aj v tejto oblasti sú pre popraskané potrubia znížené dodávky vody.Vlna chladného počasia spôsobila chaos aj v ďalších európskych krajinách, ktoré museli v ostatných dňoch čeliť snehu a mrazu.

Nemecko zasiahla fujavica so
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Na Nemecko udrela fujavica so silou hurikánu, v dôsledku čoho nastali výrazné komplikácie v cestnej a železničnej doprave. Zamrzli aj tradičné benátske vodné cesty.

Viac o téme: NemeckoFujavica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu