Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Hrozný útok kyselinou na taliansku miss (28): Žiarlivý expriateľ? Kráske hrozí slepota

Gessica s expriateľom Jorgem Zobraziť galériu (4)
Gessica s expriateľom Jorgem (Zdroj: FB)

RÍM - Talianski lekári sa pokúšajú zachrániť zrak víťazke regionálnej súťaže krásy Gessice Notarovej, ktorá sa tento týždeň stala obeťou útoku kyselinou. Dvadsaťosemročná žena, ktorej vážne hrozí oslepnutie najmenej na jedno oko, polícii povedala, že ju žieravinou polial jej bývalý priateľ. Muž vinu podľa denníka La Stampa popiera.

Finalistka súťaže Miss Taliansko 2007 sa v utorok neskoro večer v Rimini na severnom pobreží krajiny vracala do svojho bytu, pred ktorým na ňu zaútočil muž, ktorý jej tvár polial tekutinou, spôsobujúcou vážne poškodenie kože i telesných orgánov. "Edy na mňa čakal pred domom s fľašou v ruke," povedala vo štvrtok Notarová novinárom v riminskej nemocnici.

Z veľkej lásky zostalo len sklamanie a zničené zdravie.
Zobraziť galériu (4)
Z veľkej lásky zostalo len sklamanie a zničené zdravie.  (Zdroj: FB)

Hovorila o svojom niekdajšom partnerovi Jorgem Edsonovi Tavaresovi, ktorý ju vraj vytrvalo prenasledoval od vlaňajšieho rozchodu, čo v auguste ohlásila polícii. Policajti Tavaresa zadržali, muž ale pri výsluchu svoju vinu poprel a vyhlásil, že má alibi, ktoré potvrdí iná žena.

Hrozný útok kyselinou na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB)

Útoky na ženy motivované túžbou po pomste kvôli rozchodu sú častejšie skôr v mimoeurópskych krajinách a vážnym problémom sú napríklad v Indii. Ani v Taliansku však nejde o ojedinelý prípad. Podľa agentúry ANSA sa terajší zločin veľmi podobá útoku na advokátku z neďalekého mesta Pesaro, kvôli ktorej zohaveniu kyselinou v roku 2013 bol expriateľ odsúdený na 20 rokov väzenia. Čin, ktorý naplánoval, vtedy vykonali dva najatí páchatelia, ktorí dostali po 12 rokoch väzenia.

Hrozný útok kyselinou na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB)

Podľa lekárov je Notarová, ktorá pracuje ako cvičiteľka tuleňov, vážne ohrozená stratou zraku, pretože kyselina kriticky poškodila jedno z jej očí. "Nezaujíma ma, či zostanem zohavená. Chcem len, aby som neprišla o zrak; keď budem vidieť na jedno oko, budem šťastná," povedala obeť útoku.

Viac o téme: MissKyselinaGessica Notaro
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu