Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dráma na pobočke v Hamburgu: Lúpežník neváhal vystreliť, zranil zamestnanca

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

HAMBURG - K ozbrojenému lúpežnému prepadnutiu pobočky finančného ústavu došlo vo štvrtok večer v štvrti Altona severonemeckého prístavného mesta Hamburg.

Maskovaný lupič vstúpil do priestorov filiálky krátko pred záverečnou a so strelnou zbraňou v ruke vyzval pokladníka na vydanie hotovosti. Páchateľ na mieste činu niekoľkokrát vystrelil, pričom zasiahol 45-ročného zamestnanca, ktorému spôsobil zranenie v brušnej oblasti.

Muž, ktorého neodkladne previezli do nemocnice, sa tam podrobil urgentnej operácii. Podľa informácií polície nie je už v ohrození života, vyplýva zo spravodajstva rozhlasovej stanice Norddeutscher Rundfunk (NDR). V nemocnici skončila aj jedna zo spolupracovníčok postreleného muža, ktorá utrpela silný šok.

Nemecká polícia intenzívne pátra po lupičovi, ktorý ušiel z miesta činu na bicykli. Výška koristi, ktorú si odniesol maskovaný ozbrojenec z miesta činu, nie je známa. V nemeckých médiách sa však objavil popis jeho odevu. Rovnaká filiálka sa už dejiskom lúpežného prepadnutia stala na sklonku júna 2014, vtedy však maskovaný ozbrojený muž ušiel bez koristi.

Viac o téme: PrepadnutieHamburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu