Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Horor v posledný deň dovolenky v Londýne: Turistku oklamal a znásilnil sudánsky migrant (19)

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Sudánsky sexútočník, ktorý znásilnil turistku pred železničnou stanicou po tom, čo mu udelili azyl vo Veľkej Británii, čelí pobytu vo väzení. Salah Koubar (19) sa tváril, že chce mladej Juhokórejčanke ukázať dobrý podnik v Londýne, ale miesto toho ju zatiahol do krovia a strhol z nej oblečenie. K incidentu došlo vlani, 26. júla o šiestej ráno, v posledný deň dovolenky obete. Súd teraz rozhodol o jeho vine.

Hrdinský čin otca v Nemecku: Dcéru (23) zachránil pred znásilnením sýrskym migrantom

Koubar nepreukázali žiadne emócie po tom, čo ho súd v utorok usvedčil zo znásilnenia. Podľa poroty sa tínedžer prihovoril žene v bare v Soho a presvedčil ju, že ju zavedie do lepšieho podniku, ktorý je vzdialený len tri zastávky autobusom. Napokon však skončili ďaleko od jej hotela. Vystrašená žena sa pokúsila privolať taxík, ale páchateľ jej vzal z ruky kabelku a trval na tom, že pôjdu iným spojom späť do centra Londýna. Vlak ich však odviezol ešte ďalej a pred stanicou vo West Dulwich ju prinútil vojsť do krovia, kde spáchal otrasný čin.

Podľa prokurátora jeden z cestujúcich začul ženin krik a uvidel ju len v nohavičkách a tričku. Žena ho chytila za rameno a pokúsila sa použiť ako ľudský štít proti útočníkovi. Svedok uviedol, že sa triasla ako osika a mala slzy v očiach. Koubar sa tváril, akoby sa nič nedialo, ale napokon vyhodnotil, že by mohol privolať políciu, a tak rýchlo naskočil do odchádzajúceho vlaku a ušiel.

Koubara, ktorý dostal v Británii azyl, zatkli dva dni po útoku. Polícii podľa portálu MailOnline tvrdil, že žene zaplatil 200 libier (cca 230 eur) za sex, ale k intimite nedošlo. Tašku jej vraj vytrhol preto, aby dostal svoje peniaze späť. Odmietol poskytnúť stery zo slabín, ale dovolil vziať mu vzorky slín a vlasov.

Obeť musela po útoku odložiť svoju spiatočnú cestu do Južnej Kórey o dva týždne a žila v strachu, pokým testy nepreukázali, že nie je nakazená vírusom HIV. V liste, ktorý bol prečítaný na súde, uviedla, že sa v krátkych šatách cítievala atraktívne, ale od toho osudného rána ich už nedokáže nosiť, pretože sa v nich necíti dobre. Odvtedy si kupuje už len dlhé sukne. Podľa nej je Kórea bezpečnejšou krajinou ako Británia, ale aj tak stále nedokáže von vychádzať po zotmení.

Koubara po usvedčení zo znásilnenia vzali do väzby, verdikt má byť vynesený 3. februára. Očakáva sa, že súd rozhodne o jeho dlhom pobyte za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu