Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Hrdinský čin otca v Nemecku: Dcéru (23) zachránil pred znásilnením sýrskym migrantom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

KLEVE - Nemecká polícia z mesta Kleve oslavuje istého 57-ročného otca ako hrdinu po tom, čo zachránil svoju dcéru z rúk násilníka a spacifikoval ho. Stačil jeden telefonát, aby zmobilizoval všetky svoje schopnosti a prišiel v pravý čas, než sa stala tragédia.

Dievčina bola na diskotéke s priateľmi, ale v nedeľu o pol šiestej ráno nevedela zohnať žiadny taxík, a tak sa rozhodla prejsť tri kilometre domov pešo. Všimla si však, že ju prenasleduje nejaký muž, a tak vystrašená rýchlo zavolala svojmu otcovi.

Slová "Nejaký muž ma sleduje domov" primäli rodiča okamžite konať. Prišiel v poslednej chvíli. Páchateľ zbil jeho dcéru takmer do bezvedomia a strhával z nej šaty po tom, čo ju odtiahol z kraja cesty do krovia.

Otec sa na neho s krikom vyrútil, stiahol opitého útočníka zo svojej dcéry a niekoľkokrát ho udrel. Potom ho telom priľahol a privolal mobilným telefónom políciu aj sanitku. Hliadka, ktorá prišla na miesto činu, odviedla Sýrčana, ktorý bol "silne pod vplyvom alkoholu", do väzby. Teraz čelí obvineniu z napadnutia a pokusu o sexuálne zneužitie.

Obeť skončila v miestnej nemocnici, kde ju ošetrili a neskôr prepustili. Útočník býval v domove pre žiadateľov o azyl v Kleve. Polícia podľa nemeckých médií uviedla, že otec je hrdina: "Zachránil svoju dcéru pred niečím strašným."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu