Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Takýto život žien v Daeš ste ešte nevideli: VIDEO šou, ktorou BBC poburuje svet!

Upútavka na novú reláciu Zobraziť galériu (4)
Upútavka na novú reláciu "Real Housewives of ISIS" (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Nová komediálna šou BBC s názvom "Real Housewives of ISIS" pobúrila divákov. Zľahčovanie neľahkej situácie džihádských žien v Sýrii a verejný výsmech obetiam režimu, aj to je evidentne myšlienka tvorcov novej upútavky. Prekročenie hranice únosnosti, nechutnosť a neinteligentný humor, to je reakcia verejnosti.

Nechutné, aj tak sa dá nazvať to, čo zachytáva klip venovaný novej relácii o ženách žijúcich v zriadení islamského štátu. Vo videu sú predstavené štyri ženy žijúce v Sýrii. Ich výsmech, poznámky a nemiestne správanie zdvihlo adrenalín nie jednému divákovi. Čo chcel tvorca týmto satirickým výtvorom dokázať vie asi len on sám.

Takýto život žien v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

V jednej zo scén sedia dve zo žien na sedačke a hrajú sa na telefóne, do toho príde ďalšia so svojou novou módnou vychytávkou. Na sebe má samovražednú vestu a bez problémov s veľkým očakávaním sa zaujíma o názor svojich kamarátok. "Oh zlato, vyzeráš nádherne!" skonštatovala jedna zo žien pred tým ako zapla fotoaparát. "Budeš potrebovať veľa Semtexu na zabitie," dodala.

Tvorcami tohto nevhodného klipu sú dvaja kamaráti Heydon Prowse a Jolyon Rubinstein. Ich myšlienkou bolo podľa ich vlastných slov odľahčiť situáciu týkajúcu sa extrémizmu. "Je dôležité, dokázať vytiahnuť svoje údery v satiru," vyjadril sa jeden z nich a dodal: "Musíte byť nebojácni, inak si podkopávate dôveryhodnosť."

Takýto život žien v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Upútavka si vyslúžila mnoho reakcií krátko po tom, čo bola zverejnená na facebookovom účte BBC. Niektorí tvorcov pochopili, iní boli zhrození. Ľudia sa pýtali, či je toto naozaj humor? Či je v poriadku robiť si výsmech z nevinných dievčat, ktoré sú obeťami tohto režimu? "Toto nie je satira. Satira je oveľa inteligentnejšia ako toto!" znela jedna z mnohých reakcií. Ďalší z postrehov bol o niečo chápavejší no aj tak vyjadroval nesúhlas. "Ľudia sú oprávnení robiť si žarty a smiať sa na čom chcú. Nemôžem si však pomôcť, ale neprišiel som tomu na chuť. ISIS je stále aktuálnou hrozbou, ľudia umierajú a ženy žijú v neúcte."

Takýto život žien v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

K celému vzniknutému incidentu sa vyjadril aj novinár Sunny Hundal, ktorý svoj názor na video zhrnul do troch bodov. "Po prvé, je to na roztrhanie. Po druhé, prečo by nemala mať BBC dovolené robiť si žarty z ISIS alebo ich priaznivcov. Takže, čo keď je to urážlivé? Nie všetci z nás sú ale schopní smiať sa sami na sebe. Po tretie. Áno, niektoré z týchto manželiek ISIS sú obeťami. Niektoré to ale všetko podstupujú dobrovoľne. Zaslúžia si byť zosmiešňované."

Viac o téme: ŽenySatiraVýsmechSýriaISIS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu