Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Terorista z Istanbulu ukázal svoju tvár: Po silvestrovskej masakre sa objavilo nové VIDEO

Údajný terorista nakrútil selfie video pred nočným klubom, v ktorom zabíjal. Zobraziť galériu (3)
Údajný terorista nakrútil selfie video pred nočným klubom, v ktorom zabíjal. (Zdroj: Twitter)

ISTANBUL - Turecké médiá dnes zverejnili „selfie video“ muža, ktorý je podľa nich útočníkom z nočného klubu v Istanbule, kde počas silvestrovského večierka zastrelil 39 ľudí.

Video, dnes odvysielané aj tureckou televíziou, zachytáva údajného útočníka, ako sám seba filmuje na námestí Taksim v európskej časti Istanbulu. Zatiaľ nie je jasné, či bolo video nakrútené pred masakrou v prvých hodinách nového roka v nočnom klube Reina, alebo po nej. K útoku sa prihlásila teroristická organizácia Daeš. Totožnosť strelca, ktorý je stále na úteku, nebola zverejnená.

FOTO Strašná spoveď z klubu hrôzy: Ľudia omdlievali, pri úteku sme šliapali po telách!

Niekoľko médií prinieslo správu, že muž údajne pochádza z niektorej krajiny v strednej Ázii. Noviny Habertürk napísali, že muž je podľa dostupných informácií príslušníkom moslimskej menšiny Ujgurov v Číne. Noviny dodali, že pricestoval do tureckého mesta Konya spolu so svojou manželkou a dvoma deťmi. Úrady zatkli jeho rodinu, informovali Habertürk.

Strelec z istanbulského nočného klubu je vycvičený zabijak, uviedol expert

Turecké médiá s odvolaním sa na bezpečnostných odborníkov dnes uviedli, že muž, ktorý v istanbulskom nočnom klube zabil na silvestrovskej párty 39 ľudí, ďalších takmer 70 zranil a z miesta činu ušiel, je vysoko profesionálny zabijak.

V angličtine vychádzajúci denník Daily News citoval tureckého experta na boj proti terorizmu Abdullaha Agara - podľa neho spôsob, akým atentátnik počas útoku postupoval, ukazuje, že "je určite zabijak a pravdepodobne strieľal do ľudí už predtým". Agar podľa denníka povedal, že "útočník je odhodlaný, lojálny, praktický, chladnokrvný znalec a vie, ako dosiahnuť svoj cieľ... pravdepodobne strieľal zo zbrane v skutočných oblastiach konfliktov".

SAE varovali po útoku v Istanbule občanov, aby necestovali do Turecka

Spojené arabské emiráty (SAE) varovali svojich občanov, aby necestovali do Turecka. Výstraha prišla po útoku v nočnom klube v Istanbule, kde na večierku v prvých hodinách nového roka útočník zastrelil 39 ľudí.

Ministerstvo zahraničných vecí SAE vydalo toto strohé oznámenie v arabčine, aby občania "odložili plány cestovať do Turecka, a to až do odvolania". Hoci pri útoku v istanbulskom nočnom klube Reina nezahynul žiaden občan SAE, o život prišiel Kuvajťan a sedem Saudskoarabov. K masakre v Reine, kde sa konala silvestrovská a novoročná párty, sa prihlásila teroristická organizácia Daeš. Podozrivý páchateľ je stále na úteku.

Viac o téme: Teroristaútok IstanbulSilvester
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu