Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Panika na hudobnom festivale: Vypukla hromadná tlačenica, 80 ľudí sa zranilo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

SYDNEY - Približne 80 zranených si vyžiadala hromadná tlačenica, ktorá vypukla v noci nadnes na hudobnom festivale na juhozápadnom pobreží Austrálie. Oznámili to dnes austrálske médiá s odvolaním sa na organizátorov podujatia.

K tlačenici došlo na hudobnej prehliadke Falls Festival v mestečku Lorne v štáte Victoria, približne 140 kilometrov od Melbourne. V dave účastníkov vypukla panika, keď odchádzali zo stanu, v ktorom sa konal koncert austrálskej rockovej skupiny. 

Okolo 20 zranených mladých ľudí previezli do nemocnice, avšak žiaden z nich nie je v ohrození života. Niektorí z nich utrpeli zlomeniny nôh alebo panvovej kosti. Vo veľkom stane sa podľa svedkov nachádzalo priveľa divákov a mal príliš málo východov, ktoré boli okrem toho príliš úzke. Chaos vypukol, keď niekoľko ľudí v prednej časti tlačiaceho sa davu stratilo rovnováhu a spadlo na zem. Miestne úrady hovoria o šťastí, že celý incident nedopadol omnoho horšie a že nedošlo k obetiam na životoch. Príčina tlačenice bude predmetom vyšetrovania. 

Viac o téme: Hudobný festivalAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu