Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO V Prahe núdzovo pristálo lietadlo: Dráma na palube, muž sa vyhrážal bombou!

Boeing 737
Boeing 737 (Zdroj: SITA)

PRAHA - Vyhrážka bombou na palube donútila dnes lietadlo smerujúce zo Španielska do Varšavy núdzovo pristáť v Prahe. Na palube bol totiž muž, ktorý sa vyhrážal náložou.

Na starom ruzynskom letisku v Prahe pristál dnes večer núdzovo Boeing 737-8AS so 168 ľuďmi na palube. Stroj smeroval z Kanárskych ostrovov do Varšavy. Na jeho palube bol muž, ktorý sa vyhrážal bombou. Polícia podozrivého Poliaka zneškodnila v priebehu niekoľkých minút, uviedol server novinky.cz.

"Človek, ktorý hrozil bombou bol zneškodnený a polícia ho zadržala. Momentálne prebiehajú výsluchy," potvrdil český minister vnútra Milan Chovanec, podľa ktorého zrejme nešlo o teroristický čin. Dodal však, že únosca s políciou pri zásahu spolupracovať nechcel, v dôsledku čoho ho tá štandardným spôsobom zneškodnila a zadržala. Cestujúcich z lietadla podľa slov ministra evakuovali. Následne sa podrobili pasovej kontrole, aby sa zistila ich totožnosť. Momentálne sa im snažia nájsť ubytovanie. 

Lietadlo sa totiž musí podrobiť podrobnej pyrotechnickej prehliadke a je teda nepravdepodobné, že by plánovaný let dokončilo ešte túto noc, dodal minister. Povolenie k odletu by podľa jeho slov mohol stroj dostať niekedy zajtra dopoludnia. Prevádzka letiska by však podľa ministra nemala byť ohrozená ani výrazne narušená. 

Pilot lietadla smerujúceho z Las Palmas do Varšavy podľa záznamu na webe www.liveatc.net oznámil, že má na palube 162 pasažierov a šesť členov posádky. Lietadlo malo podľa jeho slov ešte 5,6 tony paliva. "Žiadame o plnú pohotovosť, asistenciu pyrotechnickej jednotky a protiteroristického tímu," zahlásil.

Na palube lietadla spoločnosti Enter Air boli hlavne cestujúci poľskej národnosti. Aj zadržaný muž, ktorý sa vyhrážal bombou, je Poliak, uviedol ďalej Chovanec. Ďalšie podrobnosti minister prezradiť odmietol. "Nebudem komentovať, čo sa u neho našlo či nenašlo. Bolo začaté trestné konanie... Jeho výsluch ešte len prebieha," povedal.

Podľa servera iDNES.cz však minister dodal, že polícia bude teraz zisťovať, či niekto z cestujúcich nemá pri sebe predmet alebo predmety, ktoré mu odovzdal únosca. K motívu jeho činu sa zatiaľ Chovanec vyjadriť nechcel, dodal však, že z informácií, ktoré doposiaľ získal nevyplýva, že by bol únosca opitý. Policajti pri zásahu spolupracovali s hasičmi, ktorí im pristavili plošinu. Pasažieri vraj spolupracovali a boli pokojní. Nedošlo k nijakému zraneniu.

„Ide o lietadlo, ktoré pôvodne nemalo namierené do Českej republiky. V súčasnej chvíli je na letisku Stará Ruzyně," povedal Chovanec portálu iDNES.cz. Bližšie podrobnosti odmietol poskytnúť s tým, že do ukončenia vyšetrovania ďalšie informácie poskytovať nebudú.

Viac o téme: LietadloBombaPrahaČeská republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu