Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Europoslanec sa bojí o život: Stačil jeden status o Alexandrovcoch a potom to prišlo

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Stačili dve vety a privolal na seba obrovský hnev. Tragický pád ruského lietadla so speváckym zborom Alexandrovcami stihol vyvolať už veľa kontroverzií. Český europoslanec nezaostával a prilial olej do ohňa.

Tragédiu sprevádzajú kritické komentáre na adresu zboru, pretože ako súčasť ruskej armády spadá pod najvyššie velenie ministra obrany a podlieha jeho rozkazom. Teoreticky sú teda speváci vojakmi a musia poslúchať rozkazy. Vzhľadom na súčasnú politiku Kremľa, ktorú predstavitelia Západu kritizujú, sa pod paľbu kritiky dostali aj sami Alexandrovci za to, že šírie ruskú propagandu a podporujú vojnové zločiny v Sýrii.

Najnovšie vyvolal vlnu vášní český europoslanec Jaromír Štětina. Ten napísal, že Alexandrovci boli ušetrení od potupy tanca nad hrobom mŕtvych, ktorých tam vraždia ruskí vojaci

Jaromír Štětina
Zobraziť galériu (5)
Jaromír Štětina  (Zdroj: Facebook)

"Alexandrovci vojaci. Boli osudom ušetrení potupy tanca na hroboch mŕtvych z Aleppa. Tých mŕtvych, ktorých zabili ich kolegovia v zbrani," napísal europoslanec.

Europoslanec sa bojí o
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

A potom to prišlo. Na politikovu hlavu sa zosypalo niekoľko urážok a dokonca vyhrážok smrti. Ako sa sám priznal, prišli mu ich desiatky. "28 autorov mi praje smrť," informoval Štětina.

Europoslanec sa bojí o
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

"Vyhrážky smrťou sa na sociálnych sieťach stali súčasťou vulgárnej subkultúry. Je to cena, ktorú platíme za slobodu slova," povedal na margo vyhrážok českému portálu lidovky.cz.

Lietadlo s 92 ľuďmi na palube smerovalo na ruskú leteckú základňu Humajmím v sýrskej provincii Lázikíja. Nehodu nikto neprežil.

Medzi pasažiermi sa nachádzali desiatky spevákov svetoznámeho ruského armádneho súboru Alexandrovovci vrátane vedúceho Valerija Chalilova, ale aj novinári a vojaci.

Podľa Sokolova pátracie tímy, ktoré od nedele prehľadávajú miesto dopadu lietadla, doposiaľ z mora vyzdvihli 19 tiel pasažierov a 230 častí ľudských tiel. Z morskej hladiny a dna tiež vytiahli 13 veľkých súčastí havarovaného lietadla a približne 2000 menších fragmentov.

Príčina nešťastia sa stále skúma.

Viac o téme: EuroposlanecAlexandrovciJaromír Štětina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu