Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hromadná nehoda na českej D1: Šoférov prekvapila poľadovica, zrazilo sa až 17 áut!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Na českej diaľnici D1 na 21. kilometri v smere na Brno u Mirošoviec sa dnes pred piatou hodinou rannou stala hromadná nehoda 17 áut. Nehoda si vyžiadala jednu obeť, ďalší ľudia majú ťažké a stredne ťažké zranenia.

Diaľnica je podľa hovorkyne polície Markéty Nikola John uzavretá v smere na Brno od 15. až do 30. kilometra. Vodiči by vôbec nemali vychádzať, pretože cesty v regióne pokryla poľadovica.

Podľa hovorcu hasičov Jaroslava Gabriela na mieste zasahoval vrtuľník záchrannej služby, povolaný bol aj evakuačný autobus. V blízkom okolí sa stali ďalšie dve nehody. Na 19,5. kilometri v smere na Brno sa podľa dopravného webu zrazili dve osobné autá s nákladným, táto nehoda sa zaobišla bez zranení.

Na zjazde z diaľnice D1 na Mirošovice sa tiež stala nehoda dvoch osobných vozidiel s kamiónom, podľa informácií polície je na mieste minimálne jeden zranený.

"Žiadame vodičov, aby kvôli poľadovici vôbec nejazdili. Ak je to bezpodmienečne nutné, musia dbať na maximálnu opatrnosť, cesty v regióne sú naozaj celé pokryté ľadom," povedala ČTK Johnová.

"Máme v teréne všetkých 144 sypačov, starajú sa predovšetkým o obchádzkové trasy okolo diaľnice D1," povedal ČTK dispečer krajských cestárov. Podľa neho je zložité prácu vzhľadom na množstvo postihnutých ciest koordinovať.

Viac o téme: Nehoda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu