Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Dvaja cudzinci sa v Prahe postarali o lúpež roku: Z klenotníctva si odniesli aj diamanty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Pravdepodobne iba za účelom lúpeže klenotníctva v centre českej metropoly pricestovali do Prahy dvaja cudzinci hovoriaci po anglicky a rusky, ktorí si z prevádzky v Dlouhej ulici odniesli vo štvrtok korisť v hodnote rádovo miliónov Kč.

Obaja muži predstierali podľa informácií, ktoré dnes s odvolaním sa na policajné zdroje priniesli české internetové servery, záujem o kúpu šperku, avšak vo chvíli, keď predavačka pripravila terminál na úhradu, zrazili ju na zem a spútali. Pracovníčka klenotníctva lupičov vpustila do predajne ešte pred začiatkom pracovnej doby, pretože jeden z nich navštívil klenotníctvo už o deň skôr a signalizoval záujem o kúpu šperku.

Policajný hovorca Tomáš Hulan dodal, že obaja najskôr chceli zaplatiť v hotovosti, ale od neďalekého bankomatu sa vrátili s tým, že nie je funkčný. Po spútaní predavačky si odniesli diamanty, náhrdelníky a iné šperky v hodnote niekoľkých miliónov Kč. Muži boli podľa predavačkiných slov v luxusných slušivých oblekoch a mali krátke strelné zbrane. Česká polícia požiadala o pomoc pri pátraní po dvojici širokú verejnosť, predovšetkým však prevádzkovateľov hotelov a iných ubytovacích zariadení v Prahe.

Viac o téme: ZlodejKrádežLúpežŠperkyDiamanty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu