Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nečakané rozhodnutie Rezešovej vo väzení, víťazstvo svedomia? Životný zvrat na dosah

Eva Varholíková-Rezešová Zobraziť galériu (3)
Eva Varholíková-Rezešová (Zdroj: Jan Zemiar)

BUDAPEŠŤ - Eva Varholíková-Rezešová, ktorá si odpykáva v budapeštianskej väznici trest za spôsobenie dopravnej nehody na maďarskej diaľnici M3, pri ktorej prišli v roku 2012 o život štyria ľudia, spravila nečakané rozhodnutie. Tamojší denník Blikk informoval, že po prvýkrát v živote hádam nielen pracuje, ale skutočne zmenila aj svoje správanie. Napriek tomu, že mala príležitosť, nepodala žiadosť o obnovu súdneho konania. Dôvodom má byť, že už nechce znovu vystaviť svoju rodinu útrapám, ktoré zažívala predtým a radšej si svoje previnenie odsedí.

Spoveď z budapeštianskej väznice: Po mesiacoch ticha nová nádej pre Rezešovú!

Podľa odborníka mohol obnovený proces priniesť Eve Rezešovej priaznivejší verdikt, ale tá už nechcela zaťahovať svoju rodinu do ďalších súdnych ťahaníc.

“Obnovenie konania je odôvodnené v prípade, keď sa vyskytnú nové dôkazy. Môže prísť k oslobodeniu odsúdeného alebo k získaniu oveľa nižšieho trestu, než aký dostal. Je však dôležité, že o nový proces môže požiadať nielen obhajca, ale aj štátny zástupca. Vzdanie sa tejto možnosti znamená aj stratu šance na priaznivejší rozsudok," povedal právnik Péter Karamás.

Rezešová na súde
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: David Duducz)

Rezešová sa zmenila

Denník Blikk uviedol, že matka aj deti pravidelne Rezešovú navštevujú. Jej staršia dcéra tiež na Facebooku napísala, ako veľmi miluje svoju mamičku, ktorú považuje za svoj vzor. Denník zo spávania dcéry zosnulého magnáta Alexandra Rezeša usudzuje, že prešla mnohými zmenami. Zo ženy, ktorá pred tragédiou žila bezstarostným životom milionárov, už pravdepodobne nezostalo nič.

Psychologička Hajnalka Cseháková sa vyjadrila, že to, čím si Rezešová prešla, sa dá najlepšie prirovnať k zážitku blízko smrti. Niekoľko prieskumov súčasne potvrdilo, že kto niečo také zažije, dospeje k skutočnému pokániu a zvyčajne radikálne zmení svoj životný postoj.

Rezešová po rozsudku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Deväťročný trest

Rezešová si v budapeštianskej väznici odpykáva trest odňatia slobody v trvaní deväť rokov. Odsúdil ju druhostupňový súd a zvýšil tak pôvodný trest, ktorý predstavoval šesť rokov. O podmienečné prepustenie na slobodu môže Eva požiadať po odsedení dvoch tretín trestu.

Rezešová spôsobila smrteľnú dopravnú nehodu na maďarskej diaľnici 21. augusta 2012. Na BMW X5 pod vplyvom alkoholu nabúrala do zadnej časti Fiatu Punto. Posádka nehodu neprežila, v plameňoch zahynuli traja ľudia, štvrtá osoba skonala neskôr v nemocnici.

Viac o téme: Eva Varholíková-Rezešová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu