Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pápež odsúdil šírenie falošných správ: Je to hriech

Pápež František Zobraziť galériu (2)
Pápež František (Zdroj: SITA/AP)

VATIKÁN - Pápež František odsúdil tie médiá, ktoré sa zameriavajú na škandály, šírenie falošných správ a očierňovanie politikov. Jeho vyjadrenia odzneli v rozhovore, ktorý dnes zverejnil belgický katolícky týždenník Tertio.

Šírenie dezinformácií v ňom pápež označil za "pravdepodobne najväčšiu škodu, ktorú môžu médiá spôsobiť". Využívanie médií na tento účel, namiesto vzdelávania verejnosti, označil za hriech. František uviedol, že vyhľadávanie škandálov sa v istom zmysle podobá koprofílii, teda abnormálnej záľube vo výkaloch.

"Myslím si, že médiá musia byť veľmi jasné, veľmi transparentné a nespadnúť - bez urážky - do choroby koprofílie, aby za každú cenu nepokrývali škandály, nepokrývali ohavné veci, aj keby boli pravdivé," pokračoval. Pápež poskytol interview v rodnej španielčine a novinári ho dostali v talianskom preklade. 

František hovoril aj o nebezpečenstve využívania médií na očiernenie politických súperov. "Nik nemá právo to urobiť. Je to hriech a pôsobí to bolesť," pokračoval. Odsúdil dezinformácie, ktoré podľa neho "názory iba jedným smerom a zanedbávajú druhú časť pravdy".

Pápež František
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

Viac o téme: HriechPápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu