Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vražda za polárnym kruhom: Čech Radek dobodal priateľku (†26) a ušiel na psom záprahu

Radek a jeho obeť Rebecca Johnsonová Zobraziť galériu (5)
Radek a jeho obeť Rebecca Johnsonová (Zdroj: FB)

HESINSKI - Tridsaťšesťročný Radek K. bol pred fínskym súdom obvinený z vraždy svojej britskej priateľky Rebeccy. Muž je teraz vo väzení, informoval s odvolaním sa na tamojšiu políciu spravodajský server BBC.

VIDEO Brutálny pokus o vraždu v Nemecku: Expriateľku (28) uviazal za krk za auto a vláčil ju ulicami

"Laponský okresný súd dnes poslal do väzenia muža podozrivého zo zabitia. Tridsaťšesťročný český občan je podozrivý, že usmrtil svoju dlhoročnú dvadsaťšesťročnú priateľku. Obeťou je občianka Škótska. Zločin je vyšetrovaný ako vražda," stojí v policajnom vyhlásení.

Radek K.
Zobraziť galériu (5)
Radek K.  (Zdroj: FB)

Mladú ženu našli v sobotu ráno mŕtvu vo fínskej obci Kuttanen za polárnym kruhom, kde pracovala ako sezónna turistická sprievodkyňa pre cestovnú kanceláriu Santa Safari. Na tele mala bodné poranenia. Niektoré britské médiá uviedli, že tragédii prechádzala hádka medzi partnermi.

Vražda za polárnym kruhom:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB)

Fínska polícia následne vzala do väzby jej priateľa Radka K., ktorý údajne utiekol z miesta činu na saniach ťahaných psím záprahom. Po rozsiahlom pátraní ho našli v miestnej divočine, ležal podchladený v snehu, v mraze okolo mínus 30 stupňov Celzia.

Vražda za polárnym kruhom:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB)

"Podozrivý spolupracuje, ale zatiaľ nebol schopný objasniť motív činu, z ktorého je podozrivý," uvádza sa v skoršom vyhlásení laponského policajného oddelenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu