Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tajomstvo rodinného masakru v Rakúsku sa odkrýva: Pitva ukázala mrazivú pravdu

 Masaker sa odohral v tomto dome
Masaker sa odohral v tomto dome (Zdroj: Foto: YT)

VIEDEŇ - Päť dní po odhalení rodinnej drámy v Böheimkirchene v dolnorakúskom okrese St. Pölten zverejnili dnes v Rakúsku predbežné výsledky, ktoré priniesli nariadené súdne pitvy zosnulých.

Vyplýva z nich, že predpokladaná vrahyňa, 35-ročná dcéra, sestra a matka obetí obrátila zbraň proti sebe až niekoľko dní po tom, čo skoncovala v spánku s matkou, bratom a troma vlastnými deťmi vo veku 7-10 rokov. Znamená to, že niekoľko dní strávila pri mŕtvych telách obetí a až potom sa zastrelila, uviedla hovorkyňa prokuratúry Michaela Obenausová dnes pre verejnoprávny rozhlas ORF.

Motív otrasného činu

Motív činu zostáva naďalej neznámy. Podľa hovorkyne mohlo zohrať istú úlohu nádorové ochorenie páchateľkinej matky. Jestvujú však indície, že vrahyňa čin plánovala, pretože ospravedlnila tri deti v škole s tým, že im zomrela stará mama.

Aj keď sa našiel list istého známeho strelkyne, s ktorým udržiavala kontakt, jeho spoluúčasť na čine už orgány činné v trestnom konaní vylúčili. To isté platí podľa hovorkyne aj o otcovi troch zastrelených detí. Definitívne pitevné nálezy budú známe asi až o dva týždne, pretože sa ešte pracuje na toxikologických testoch vzoriek odobratých všetkým zainteresovaným.

Podľa rakúskych médií boli informácie zverejnené krátko po náleze mŕtvych tiel nepresné, 35-ročná žena strieľala, mimochodom zo zbrane v legálnej držbe jej matky, najskôr na svoje tri deti, potom na 40-ročného brata, aby následne zastrelila 59-ročnú matku, u ktorej diagnostikovali rakovinové ochorenie a napokon obrátila zbraň proti sebe.

Polícia vtrhla do domu

Mŕtve telá našli po tom, čo policajti vnikli cez okno do uzavretého domu obývaného rodinou, pretože tri školopovinné deti sa po tri dni nedostavili na vyučovanie. Rodina sa do objektu niekdajšieho hostinca nasťahovala po jeho uzavretí a žila tam v ústraní bez toho, aby susedia vedeli o akomkoľvek spore či hádkach medzi jej členmi.

Viac o téme: VraždaMasakerRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu