Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Smutná bilancia: Počet obetí požiaru na tanečnej párty stúpol

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

OAKLAND - Počet obetí nočného požiaru v prestavanom skladisku v meste Oakland v americkom štáte Kalifornia, kde sa konal večierok pre vyznávačov elektronickej hudby, stúpol na 24 a zrejme sa ešte zvýši. Dnes skoro ráno miestneho času oznámil novú bilanciu seržant Ray Kelly z úradu okresného šerifa. Šéfka hasičského zboru v Oaklande Melinda Fraytonová uviedla, že posádky hasičov pracovali celú noc na prehľadávaní trosiek úplne zhorenej budovy.

Prebudované dvojposchodové skladisko bolo známe ako "Ghost Ship" (Loď duchov). Plamene ho zachvátili ešte v noci z piatka na sobotu miestneho času, keď sa práve konal večierok pre fanúšikov elektronickej hudby a zabávalo sa ich tam 50 až 100. Ľudia, ktorí v budove bývali alebo ju často navštevovali, uviedli, že viacerí umelci v nej mali svoje ateliéry a ilegálne tam bývala skupina asi desiatich striedajúcich sa osôb. Hasiči sa už v sobotu zo všetkých síl snažili dostať k telám v sutinách spálenej budovy.

Polícia uviedla, že požiar vypukol v piatok okolo 23.30 h miestneho času (sobota 08.30 h SEČ). Na zverejnených záberoch bolo vidieť plamene šľahajúce ponad strechu budovy, ktorá sa následne zrútila. Na mieste požiaru, ktorého príčina zatiaľ nie je známa, zasahovalo viac ako 70 hasičov.

Na mieste požiaru v Oaklande našli ďalšie telá, obetí je už najmenej 30

Najmenej 30 mŕtvych si vyžiadal podľa aktuálnych údajov požiar, ktorý zachvátil bývalé skladisko v meste Oakland v americkom štáte Kalifornia. Najnovšie zvýšenie počtu obetí oznámil dnes seržant Ray Kelly z úradu tamojšieho šerifa, ktorý tiež vyjadril predpoklad, že v zhorenisku sa nachádzajú ešte ďalšie telá. Nasadené zložky predtým uviedli, že zatiaľ prehľadali len 20 percent zvyškov dvojposchodovej budovy, ktorá slúžila združeniu miestnych umelcov.

Príčina tragédie zatiaľ nie je známa, vysoký počet obetí je však zrejme aj dôsledkom neporiadku, chýbajúcich hasiacich zariadení či obmedzených možností úniku. Ľudia, ktorí v budove bývali alebo ju často navštevovali, uviedli, že viacerí umelci v nej mali svoje ateliéry a ilegálne tam bývala skupina asi desiatich striedajúcich sa osôb.
      

Viac o téme: PožiarOakland
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu