Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dráma v Paríži sa skončila, ozbrojenec z miesta činu unikol

Rukojemnícka dráma v Paríži Zobraziť galériu (2)
Rukojemnícka dráma v Paríži (Zdroj: twitter.com/RT_com)

PARÍŽ - Neznámy ozbrojený lupič zadržiaval v parížskej cestovnej kancelárií šiestich rukojemníkov. Informoval o tom denník Le Figaro s odvolaním sa na políciu. Incident pravdepodobne nesúvisí s terorizmom.

Šiesti ľudia, ktorí pri prepade uviazli v priestoroch kancelárie, opustili budovu za policajnej asistencie, pričom nikto z nich pritom nebol zranený, uviedol starosta 13. parížskeho obvodu Jérôme Coumet. 

Dodal, že páchateľovi sa z miesta činu podarilo ujsť. Podľa Coumeta zatiaľ nie je dôvod domnievať sa, že páchateľov čin bol motivovaný terorizmom. Coumetove vyhlásenia potvrdila neskôr aj polícia.

Francúzska spravodajská televízia BFMTV informovala, že ozbrojený muž vošiel do pobočky cestovnej kancelárie Asieland ABM Voyages krátko pred jej zatvorením - asi o 18.30 h SEČ a pýtal sa na miesto, kde sa nachádza trezor.

Spravodajský portál France Info uviedol, že políciu zalarmovala riaditeľka pobočky, ktorá sa v čase prepadnutia nachádzala v priestoroch cestovnej kancelárie a ktorej sa podarilo ujsť. Políciu informovala aj o zadržiavaných osobách. Na mieste potom zasahovali príslušníci zásahovej policajnej jednotky (BRI). Blízke okolie miesta činu uzavreli a odkláňali odtiaľ aj osobnú a hromadnú dopravu. Policajný zásah sa skončil krátko pred 21.00 h SEČ, polícia však vyhlásila po páchateľovi lúpeže pátranie. Televízia BFMTV spresnila, že táto cestovná kancelária bola terčom lúpeže už aj v minulosti.

Rukojemnícka dráma v Paríži.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: twitter.com/RT_com)

Viac o téme: RukojemníciPrepadnutieParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu