Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Putin si zahral kvíz s deťmi: Jeho odpoveď žiačikovi však postavila do pozoru celú Európu!

Vladimir Putin v dobrej nálade vtipkoval so žiakmi Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin v dobrej nálade vtipkoval so žiakmi (Zdroj: YouTube/Gstas V)

BRATISLAVA - Kde končia ruské hranice? Pýtal sa Putin žiačikov, ktorým udeľovali ceny za vedomosti z geografie. Mladík si myslel, že odpoveď pozná a poteší svojho prezidenta. No reakcia prezidenta ho prekvapila. A zrejme nielen jeho. Z Putinovej odpovede zamrazilo najmä štátom východnej Európy.

Na akcii sa udeľovali ceny pre šikovných študentov z geografie. Pri tejto príležitosti sa pred televíznymi kamerami a prítomnými hosťami snažil ruský prezident odľahčiť atmosféru a zabaviť divákov.

VIDEO Putin si zahral
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/Gstas V)

Dobrá nálada v sále vyvrcholila Putinovou doplňujúcou odpoveďou na otázku jedného žiaka. "Kde končia hranice Ruska?", spýtal sa Putin 9-ročného chlapca. "Pri Beringovom prielive," zareagoval pohotovo chlapec. Putinovi však táto odpoveď nestačila. "Hranice Ruska nekončia nikde," kontroval mu ruský prezident a dodal, že ide o vtip.

KVÍZ Tieto otázky ho dostali: Mali by ste šancu poraziť Slava v Dueli?

Pozrite si VIDEO z akcie

Udalosť si všimli aj svetové médiá. BBC však pripomína, že Putinov výrok o hraniciach nemusí byť vôbec v tipný. Iba tri mesiace po ruskej invázii na Krym Putin predostrel svoju zahraničnopolitickú doktrínu. "Rád by som bol veľmi jasný: naša krajina bude aktívne brániť právo Rusov, našich vlastencov v zahraničí, použitím všetkých dostupných prostriedkov - od politických a ekonomických operácií pod medzinárodným humanitárnym právom a právom na sebaobranu," tvrdil vtedy Putin.

Jeho výroky ako najvyššieho vojenského veliteľa ruských ozbrojených síl môžu naháňať strach najmä pobaltským štátom. Po Gruzínsku a Kryme hrozí, že ďalší cieľ záujmu ruskej invázie bude Lotyšsko, Litva alebo Estónsko. Existujú na to oprávnené obavy, preto Putinove výroky o ruských hraniciach zaujali médiá.

Viac o téme: VtipVladimir PutinKremeľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu