Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Škandál v Taliansku: Muž vedome nakazil vírusom HIV 30 žien!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

RÍM - Doživotný trest hrozí istému mužovi z Talianska, ktorý vedome nakazil smrteľným vírusom HIV najmenej 30 žien. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na taliansku políciu, ktorá tento kriminálny prípad označila v rámci krajiny za "bezprecedentný".

Podozrivého muža, tridsiatnika pochádzajúceho z Ríma, zadržali pred rokom, šesť mesiacov po tom, ako ho jedna z jeho obetí udala na polícii. Podľa agentúry ANSA sa muž infikoval vírusom HIV v roku 2006, naďalej však mával nechránený sex so ženami, s ktorými sa zoznámil na internete. V tejto činnosti pokračoval až do svojho zatknutia.

Sudca nariadil, aby bol muž súdený za spôsobenie veľmi závažného ochorenia iným osobám a vyvolanie epidémie. Za prvý prečin ho môžu potrestať šiestimi až 12 rokmi za mrežami, za druhý až doživotím. Začiatok procesu je naplánovaný na 2. marca 2017.

Tri z nakazených žien preniesli vírus na svojich partnerov, ďalšej sa narodilo dieťa, ktoré je HIV pozitívne a postihnuté závažným ochorením mozgu.

HIV (vírus nedostatku ľudskej imunity), ak nie je potláčaný, spôsobuje ochorenie AIDS (syndróm získanej imunitnej nedostatočnosti). Vďaka pokroku medicíny sa výrazne zvýšila dĺžka života pacientov chorých na AIDS. Ochorenie je však stále neliečiteľné a ročne si na celom svete vyžiada vyše milióna obetí.

Viac o téme: HIVRímTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu