Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Spoveď, pri ktorej mrazí: VIDEO Párik oklamal osud, takto vyzerala jazda na kolese smrti

Jazda na umelom splave bola obľúbenou atrakciou zábavného parku. Zobraziť galériu (2)
Jazda na umelom splave bola obľúbenou atrakciou zábavného parku.

COOMERA - Dvadsaťpäťročný Novozélanďan z Christchurch novinárom po tragédii v austrálskom zábavnom parku Dreamworld povedal, ako sa mu podarilo prežiť jazdu na kolese smrti, pri ktorej zahynuli štyria ľudia.

Čln, do ktorého mal novozélandský pár nasadnúť na divokú vodu v zábavnom parku, nebol bezpečný. Stačilo pár sekúnd, malá zmena v programe a medzi mŕtvymi mohli byť aj oni.

Turisti chceli zažiť voľný pád, od hrôzy takmer zomreli: Dvanásť zranených v zábavnom parku!

Kate Goodchild (†32), Luke Dorsett (†35), Roozi Araghi (†38) a Cindy Low (†42). To sú mená obetí, ktoré včera zahynuli pri hororovej nehode v parku Dreamworld. Podľa expertov ide o najtragickejšiu nehodu austrálskeho zábavného parku od roku 1970. Hoci novozélandská dvojica nie je na zozname obetí, hrozná udalosť ju hlboko traumatizovala. Smrti unikli len o vlások – tak, že pustili iných ľudí pred seba a nechali ich predbehnúť sa.

Spoveď, pri ktorej mrazí:
Zobraziť galériu (2)

„Videli sme veci, ktoré sme si vidieť neželali,“ opísali svoje pocity austrálskym médiám. Podľa ich slov si spočiatku ľudia neboli vedomí, čo sa bude diať, keď sa jazda na umelom splave náhle zastavila. Až po tom, ako sa pokúsili uniknúť, si uvedomili zúfalosť situácie. Nasledoval zmätok, panika a krik. Niektorí sa snažili preskakovať prekážky, aby sa pokúsili zachrániť zranených.

Nehodu nevie nikto vysvetliť

Vyšetrovatelia požiadali všetkých svedkov incidentu, aby im opísali, čo sa na mieste prihodilo. Nedoceniteľnú hodnotu majú aj prípadné fotografie alebo videozáznamy. Do vyšetrovania polícia zapojila viac ako 30 svojich špecialistov a ďalších vedeckých či forenzných expertov.

VIDEÁ bežnej jazdy v kolese na umelom splave:

Tragédia v krajine vyvolala obrovské zdesenie. Deti mohli sledovať, ako ich vlastní rodičia zomierajú len kúsok od nich. Bezradní sú aj vyšetrovatelia, ktorí netušia, aká technická chyba spôsobila problémy jazdy, ktorej sa bežne zúčastňujú rodičia s deťmi. Dreamworld je v súčasnosti zatvorený až do konca vyšetrovania. „Incidentom sme hlboko šokovaní a zarmútení, naše srdcia a myšlienky súcitia s rodinami a ich blízkymi,“ uvádza sa na stránke zábavného parku.

Viac o téme: NehodaTragédiaZábavný parkDreamworld
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu