Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Obrovská tragédia v zábavnom parku: VIDEO Jazda na kolese smrti, štyria mŕtvi

Zobraziť galériu (4)

QUEENSLAND - Štyria ľudia zahynuli dnes pri nehode v zábavnom parku Dreamworld v meste Gold Coast na východe Austrálie. Podľa hovorkyne Dreamworldu k incidentu došlo na umelom splave divokej rieky, informovala agentúra AP.

Po nehode, ktorá si vyžiadala životy štyroch dospelých - dvoch mužov a dvoch žien -, park uzavreli. Príčiny nehody neboli bezprostredne známe, uviedol pre médiá hovorca polície štátu Queensland.

Obrovská tragédia v zábavnom
Zobraziť galériu (4)

Dreamworld je najväčší zábavný park v Austrálii. Podľa svojej internetovej stránky možno pri umelom zjazde na divokej vode dosiahnuť rýchlosť až 45 kilometrov za hodinu.

Obete boli vo veku od 32 do 40 rokov. Podľa hovorcu záchranárov pokazený stroj dve z obetí vymrštil a ďalšie dve ostali zakliesnené v smrteľnom zovretí. Zranenia boli natoľko vážne, že neboli zlúčiteľné so životom, hoci sa obetiam ľudia snažili poskytnúť prvú pomoc do príchodu záchranárov.

Obrovská tragédia v zábavnom
Zobraziť galériu (4)

Paradoxom je, že tesne predtým, ako došlo k nehode, sa na kolese smrti viezol aj americký olympijský šampión  Matthew Centrowitz.

 

Viac o téme: QueenslandDreamworld
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu