Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Britská polícia našla pri prehliadke domu podozrivý predmet, nasledovala evakuácia celej ulice

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDYŃ - Britská protiteroristická polícia v rámci vyšetrovania štvrtkovej udalosti v Londýne, kde zásahové zložky zneškodnili výbuchom podozrivý balík v metre, našla v sobotu ďalší podobný "predmet". Podľa agentúry AP sa tak stalo počas prehliadky domu v meste Newton Abbot, vzdialenom približne 270 kilometrov juhozápadne od Londýna.

Miesto sobotňajšieho zásahu je spojené s 19-ročným mužom, ktorého po incidente v metre zatkli priamo v Londýne. Polícia po nájdení podozrivého predmetu evakuovala celú ulicu, na ktorej stojí prehľadávaný dom, neskôr však vyhlásila, že išlo o zariadenie, ktoré nebolo nebezpečné.

Neidentifikovaného mladíka, zadržaného v piatok v londýnskej časti Holloway, podozrievajú z "páchania, prípravy alebo podnecovania k teroristickým činom". Polícia vyhlásila, že v súvislosti s incidentom v metre sa nezaujíma o žiadne iné osoby.

Podozrivý balík našli vo štvrtok vo vlaku londýnskeho metra, premávajúcom na trase Jubilee Line. Súprava po jeho nájdení zostala stáť na stanici North Greenwich, ktorú následne evakuovali, aby privolaní experti mohli uskutočniť riadený výbuch. Zvyšky predmetu teraz podrobujú skúmaniu v laboratóriu.

Viac o téme: LondýnNewton Abbot
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu