Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dráma v Belgicku: Do nákupného centra pri Bruseli vtrhli traja muži a začali strieľať

Desiatky ľudí evakuovali dnes z nákupného centra v belgickom meste Chatelineau
Desiatky ľudí evakuovali dnes z nákupného centra v belgickom meste Chatelineau (Zdroj: Twitter)

BRUSEL - Desiatky ľudí evakuovali dnes z nákupného centra v belgickom meste Chatelineau 50 kilometrov južne od Bruselu po tom, ako tam neznámy muž spustil streľbu z kalašnikova. Informovala o tom agentúra Reuters.

Traja maskovaní muži dnes podnikli ozbrojenú lúpež v nákupnom centre v belgickom meste Chatelet 50 km južne od Bruselu. Strieľali pri tom z kalašnikova a údajne zazneli aj dva výbuchy. Informoval o tom belgický denník La Derniere Heure odvolávajúci sa na agentúru Belga.

Ozbrojenci v kuklách vtrhli do bižutérie v obchodnom dome Cora a vykradli ju. Najmenej jeden z nich mal kalašnikov. Jeden z lúpežníkov mal na rukáve pásku s nápisom "polícia". Trojica zlodejov následne z miesta činu ušla na aute, ktoré je na zozname kradnutých vozidiel.

"Svedkovia tvrdia, že počuli dva výbuchy, ale informácia sa ešte nepotvrdila," informoval miestny policajný riaditeľ Eric De Brabander. Podľa agentúry Belga nikto pri lúpeži nezahynul, ani neutrpel zranenia, ale štyri osoby boli v šoku a sú v rukách zdravotníkov. Pred poludním už polícia nákupné centrum opäť otvorila, len niekoľko obchodov je stále zatvorených pre pokračujúce vyšetrovanie lúpeže.

 

Viac o téme: EvakuáciaBelgicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu