Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hackeri masívne zaútočili na kľúčové portály: Spôsobili odstavenie najpopulárnejších webov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: androidportal)

NEW YORK - Kybernetické útoky zamerané na poskytovateľa internetovej infraštruktúry Dyn narušili na východnom pobreží USA prevádzku niektorých popredných internetových stránok, ako twitter a Spotify.

Zatiaľ nie je jasné, kto je za útoky zodpovedný. Uviedla to agentúra Reuters s odvolaním sa na informovaných úradníkov, podľa ktorých útoky vyšetrujú americké ministerstvo vnútornej bezpečnosti a Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI). Narušenie prevádzky internetu prichádza v čase nebývalých obáv z kybernetických hrozieb v USA, kedy hackeri už napadli aj stránky politických organizácií a volebných agentúr.
 
Firma Dyn najprv uviedla, že riešila jeden útok, ktorý narušil prevádzku na zhruba dve hodiny. Neskôr priznala druhý útok, ktorý spôsobil ďalšie výpadky. Okrem sociálnej siete twitter a služby pre streamovanie hudby Spotify boli narušené tiež služby stránok Reddit, Airbnb či The Verge.
 
Dyn je popredným poskytovateľom služieb pre správu doménových mien serverov (DNS). Útok na veľkého poskytovateľa DNS môže spôsobiť masívne výpadky, pretože tieto firmy sú zodpovedné za sprostredkovanie veľkého objemu internetových prevádzok. Medzi zákazníkov Dyn patria najväčšie svetové korporácie a internetové firmy, ako Pfizer, Visa, Netflix, Twitter, SoundCloud a BT. Firma Dyn dodala, že sa stále snaží zistiť, aký útok spôsobil výpadok, ale jej prioritou je obnovenie služieb.
Viac o téme: Twitter VýpadkyKybernetický útokSpotify
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu