Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pomsta irackej armády útočiacej na Daeš: VIDEO zachytilo barbarské mučenie detí

Vojaci neváhajú mučiť aj deti. Zobraziť galériu (2)
Vojaci neváhajú mučiť aj deti. (Zdroj: Twitter)

MÓSUL – Sociálnymi sieťami sa začali šíriť videá, ktoré zachytávajú tyranské správanie vojakov voči deťom utečencov, ktorí opustili územia pod kontrolou teroristov z Daeš. Deti z Mósulu sú podľa svedkov mučené a bité irackými vojakmi, pretože ich podozrievajú zo spojenectva s Daeš.

Mučenie či vraždenie nevinných civilistov je najhorším dôsledkom krízy na Strednom východe. Najnovšie videá, ktoré údajne pochádzajú z irackého Mósulu, zachytávajú krutú tyraniu vojakov voči deťom, ktoré utiekli z území ovládaných organizáciou Daeš.

Deti udierajú kladivami

Na jednom z videí udiera iracký vojak maloletého chlapca po kolene kladivom, na čo chlapec reaguje zvriesknutím od bolesti. Vojaci sa ho pýtali, či je on alebo niekto z jeho rodiny členom Daeš. Odpoveď ich zrejme neuspokojila.

Propagandistické VIDEO Daeš: Takto v skutočnosti vyzerá život v Mosule, obyvatelia sú nadšení

Inému chlapcovi mali vojaci hodiť do hlavy kus betónu. Ďalšie z videí ukazujú, že chlapci sú po hlavách bití napríklad aj automatickými zbraňami. Zvrátené útoky si irackí vojaci nakrúcali na mobil a následne šírili sociálnymi sieťami.

Tragédia detí v Iraku: Kvôli Daeš zomierajú pred očami rodičov, smädné a zabité mínami

Napriek tomu, že pravosť videí zatiaľ nebola oficiálne potvrdená, dokumentujú mučenie detí a nevinných sunnitských civilistov zo strany irackých a kurdských síl, ktoré by nemalo byť tolerované. Na videá upozornila ľudsko-právna organizácia Amnesty International, ktorá nalieha na iracké úrady, aby zabránili násilnému barbarstvu.

Pomsta irackej armády útočiacej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)

Mósul sa stal pre domácich väzením

Od začiatku ofenzívy irackých bezpečnostných síl proti džihádistom v meste Mósul na severe krajiny eviduje OSN najmenej 5 640 vysídlených obyvateľov. Viac ako 3700 z nich sa dalo na útek v stredu, oznámil dnes hovorca svetovej organizácie.

Iracké sily s podporou zahraničných spojencov spustili ofenzívu na Mósul v noci na pondelok. Cieľom je vyhnať odtiaľ džihádistov zo skupiny Daeš, ktorí druhé najväčšie iracké mesto ovládajú od roku 2014. Odhaduje sa, že v ňom zostáva 1,5 milióna ľudí.

...
 

Viac o téme: UtečenciDaešMósul
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu