Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rozhnevaná Sýria po útoku varuje: Zostrelí každé turecké lietadlo, ktoré sa priblíži

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinktock.com)

ISTANBUL - Sýria pohrozila zostrelením akýkoľvek tureckých lietadiel, ktoré vstúpia do jej vzdušného priestoru. Vyplýva to z vyhlásenie, o ktorom informovala sýrska štátna tlačová agentúra SANA.

Sýrska armáda uviedla, že použije "všetky dostupné prostriedky" na zostrelenie akýchkoľvek tureckých lietadiel, ktoré narušia jej vzdušný priestor, uviedla tlačová agentúra DPA. Nočné turecké nálety na kurdské dediny a kurdských bojovníkov v Sýrii boli "masakrou" a "flagrantným porušením" územnej zvrchovanosti Sýrie, konštatovalo vyhlásenie.

Podľa tureckej agentúry Anadolu turecké lietadlá zaútočili na 18 pozícií kurdských Oddielov ľudovej sebaobrany (YPG), ktoré Spojené štáty považujú za najefektívnejšiu silu v boji proti Islamskému štátu. Veliteľ kurdských milícií v Sýrii však poprel správy, podľa ktorých pri útokoch tureckých lietadiel severne od sýrskeho mesta Aleppo zahynulo v noci na štvrtok 160-200 kurdských bojovníkov. Ankara tvrdí, že bojovníci z YPG sú napojení na Kurdov v Turecku, kde útočia na vládne sily.

Viac o téme: TureckoSýriaAleppoKurdi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu