Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Autentický policajný zásah, VIDEO z vrtuľníka: Na diaľnici spacifikovali nadrogovaného vodiča

Policajný zásah z vrtuľníka
Policajný zásah z vrtuľníka (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

PRAHA - Naháňačka ako z akčného filmu sa strhla cez víkend na českej diaľnici v smere do Prahy. Vodič (33) ignoroval výzvy polície na zastavenie a poriadne šliapol na plyn. Celú situáciu snímala kamera z vrtuľníka.

V sobotu okolo pol desiatej večer si policajti všimli na diaľnici D5 na 38 kilometri v smere na Prahu audi, ktoré okolo nich prešlo vyššou rýchlosťou. "Policajti sa rozhodli vozidlo zastaviť a skontrolovať. Na znamenie na zastavenie ale vodič nereagoval a začal im v rýchlosti unikať," informoval hovorca pražských policajtov Jan Daněk. Vodič (33) sa rútil rýchlosťou viac ako 200 km/hod. Policajtom sa muža podarilo zastaviť až vďaka zastavovacím pásom. "Muža za volantom policajti zaistili za použitia donucovacieho prostriedku hrozby namierenou strelnou zbraňou a obmedzili ho na osobnej slobode," opísal Daněk. 


Prečítajte si aj:

Vodič zachytil bezočivú jazdu taxikára: Rútil sa obchvatom, vytláčal a ukazoval nechutné gestá


Vodič sa na mieste podrobil testu na alkohol, ktorý bol negatívny. Vykonaný test na drogy bol ale pozitívny, konkrétne na amfetamín a metamfetamín. Muž preto putoval do nemocnice na lekárske vyšetrenie spojené s odberom krvi a moču. Policajti mu zároveň na mieste zadržali vodičský preukaz. "V tejto chvíli sa vecou policajti zaoberajú pre podozrenie zo spáchania priestupku, nemožno však vylúčiť jeho prekvalifikovanie na trestný čin. To bude okrem iného záležať na výsledkoch spomínaného lekárskeho vyšetrenia," uzavrel policajný hovorca.

Pozrite si, ako polícia dolapila unikajúceho vodiča. Zábery sú snímané z vrtuľníka. Od druhej minúty vidieť akčný zásah mužov zákona. 

Policajti zastavujú vodiča, všetko sníma vrtuľník

Viac o téme: Jazda VodičPolícia Praha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu