Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dievča (14) donútili vydať sa: Detská nevesta o rok otehotnela, potom prišla náhla smrť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: photl.com)

ANKARA - Dievča, ktorá bolo donútené do dohodnutého sobáša ako 14-ročné, zomrelo pri pôrode po tom, čo utrpelo krvácanie do mozgu. Podľa Huriyet Daily News sa Derya B. vydala pri náboženskom obrade a porodila pred týždňom vo veku 15 rokov.

Muž (40) vzal do nemocnice 12-ročnú dievčinu: Personál v šoku, zvrátené vysvetlenie na FOTO

Predpokladá sa, že tínedžerka zomrela na komplikácie spojené s pôrodom v príliš mladom veku. Skonala v súkromnej nemocnici v Batmane, vo východnom Turecku, 17. októbra. Polícia už vyšetruje okolnosti jej smrti.

Odborník na gynekológiu, profesor M. D. Aydan Biri, povedal pre turecké noviny, že je nebezpečné, ak otehotnie detská nevesta. Úmrtnosť je vyššia pri tehotenstvách adolescentiek.

"Riziká vysokého krvného tlaku, predčasného narodenia alebo zásahu do pôrodu sú vyššie. Tehotenstvá detí, ktoré ešte nedokončili ich fyzický vývoj a ktorých orgány neboli doteraz plne vyvinuté, často končia smrťou," vysvetlil.

Podľa charitatívnej organizácie Girls not Brides existuje 15 miliónov dievčat vydatých pred dosiahnutím veku 18 rokov. OSN uvádza, že pri pôrode zomrie každé dve minúty jedna žena.

Minulý týždeň sa prevalila informácia o tom, že len 12-ročná Číňanka menom Lan Lan je tri mesiace tehotná po predaji do núteného manželstva v prepočte za 4000 eur. Polícia zatkla dve dospelé osoby na základe rozhovorov lekára s dievčinou v nemocnici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu