Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obama už odovzdal svoj hlas v prezidentských voľbách: Teraz ma už nevidia, však?

Barack Obama už odvolil Zobraziť galériu (2)
Barack Obama už odvolil (Zdroj: SITA)

CHICAGO - Prezident USA Barack Obama predčasne odvolil v piatok v prezidentských voľbách, ktoré sa budú konať 8. novembra - hlas odovzdal počas cesty do svojho domovského mesta Chicago v štáte Illinois. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

Okolostojaci diváci Obamu nadšene vítali, keď vošiel v centre Chicaga do budovy s miestnosťou určenou na predčasné hlasovanie v prezidentských voľbách. Obama bol senátorom práve za štát Illinois, kým sa stal šéfom Bieleho domu.

Usmievajúci sa Obama si podal ruku s členmi volebnej komisie v miestnosti a poďakoval sa im za "vynikajúcu prácu", potom podišiel k elektronickému hlasovaciemu zariadeniu. "Teraz ma už nevidia, však?" spýtal sa Obama členov volebnej komisie, keď zo žartu zakrýval svoje hlasovacie zariadenie pred zrakmi reportérov stojacich neďaleko.

Barack Obama v prezidentských
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Obama robil kampaň v prospech spolustraníčky, demokratickej kandidátky Hillary Clintonovej, ktorú podporuje ako svoju nástupkyňu v Oválnej pracovni. Jej súperom je republikánsky kandidát Donald Trump. Obama bol v roku 2012 prvým americkým prezidentom, ktorý volil predčasne. Vtedy sa uchádzal o druhé funkčné obdobie v Bielom dome. Prezident má naplánovaný víkend v Chicagu. Vo volebnej miestnosti sa zastavil medzi dvoma politickými benefičnými akciami.

Viac o téme: Prezidentské voľbyBarack Obama
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu