Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Po zhorených mobiloch čelí Samsung ďalšiemu škandálu: FOTO Vybuchujúce práčky môžu zabíjať

Výbuch práčky znel ako bomba.
Výbuch práčky znel ako bomba. (Zdroj: Twitter)

WASHINGTON - Už to nie sú len mobilné telefóny, ktoré môžu explodovať v nebezpečnej blízkosti ľudského tela. Najnovšie sa v Amerike objavili informácie o vybuchujúcich práčkach v domácnostiach, pred ktorými už nevarujú len samotní zákazníci, ale aj bezpečnostná komisia.

Varovania sa týkajú práčok spoločnosti Samsung, ktorá patrí medzi najväčších výrobcov mobilných telefónov. Zákazníčka z Texasu totiž nahlásila, že jej doma explodovala zapnutá práčka. Po tomto oznámení vydala americká Komisia pre bezpečnosť spotrebných výrobkov (CPSC) výstrahu, ktorá sa vzťahuje na mašiny vyrobené od marca 2011 do apríla 2016, konkrétny model práčky však neuviedli.  

Strašné VIDEO: Muž sa zmenil na ohnivú guľu po tom, čo mu začal horieť mobil vo vrecku

Komisia ľudí upozornila, aby sa snažili používať len šetrenejšie pracie programy, aby prali pri nižšej rýchlosti odstreďovania a vyhli sa tak možnému zraneniu pri náraze či poškodeniu majetku v prípade, že by sa práčka vymkla spod kontroly. Varovanie podľa CNN prichádza len mesiac po tom, ako sa skupina zákazníkov sťažovala na smartfóny Samsung Galaxy Note 7, ktoré mali vybuchnúť počas ich používania.

Abnormálne vibrácie

Podľa zákazníčky z Texasu práčka vybuchla s takou prudkosťou, že prerazila vnútornú stenu garáže. Dostala strach, že vybuchla nejaká bomba. K problému spoločnosť Samsung uviedla, že vo výnimočných prípadoch môže dôjsť pri praní posteľnej bielizne či nadrozmerných vecí k abnormálnym vibráciám, ktoré môžu predstavovať riziko zranenia alebo poškodenia majetku. Modely predávané mimo Severnej Ameriky by nemali byť postihnuté týmto problém, upozornil hovorca spoločnosti.

Zákazníci, ktorí si zakúpili práčku s inkriminovaným rokom výroby, môžu spoločnosti zaslať sériové číslo a zistiť, či sa ich model práčky nachádza medzi rizikovými. Podľa amerických médií sa ozvalo viacero zákazníkov, ktorých práčka vyrobená pod tou istou značkou explodovala.

...

Viac o téme: PráčkaExplózia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu