Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ohavný čin pedofila pri hraniciach má dohru: Rodičia žijú v strachu a obave o svoje deti!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

TŘINEC - V pondelok prišlo v meste Třinec k nešťastnej udalosti. Pri školskej vychádzke bolo unesene šesťročné dievčatko. Dieťa malo byť vylákané do lesa cudzím dospelým mužom. Jej stratenie nahlásili polícii príbuzní. V meste nastala panika, rodičia malých detí sú zúfalí.

Dievčatko bolo nájdene v lese v ťažko dostupnom teréne. Dievčatko na sebe nemalo jediný kúsok oblečenia. „Na mieste zasahovalo niekoľko desiatok policajtov a strážnikov. Prehľadávali nielen miestny lesopark, ale aj jeho okolie. Nechýbalo ani niekoľko psovodov so služobnými psami a vrtuľníkmi, ktorý monitoroval oblasť a vytipované osoby zo vzduchu,“ opísala zásah hovorkyňa frýdecko-místeckej polície Lenka Sikorová.

Podozrivý muž bol v priebehu niekoľkých desiatok minút pátrania po nezvestnom dievčati zatknutý, potvrdila hovorkyňa.

Rodičia prežívajú strach o svoje ratolesti

Rodičia, ktorých deti navštevujú základnú školu na Kopernikově ulici, žijú v strachu a obavách. Aj keď je podozrivý muž za mrežami, obavy sa nevytratili. „Aj keď komando zasiahlo a toho naničhodníka chytili, tá pachuť nezmizla,“ pre Blesk.cz sa vyjadril jeden z otcov Roman Stonavský. Svoju dcérku Sáru nespúšťa z oka ani na chvíľu. „To dievčatko uniesol z cesty, ako sa ide od piatej základnej školy ku kurtom. Je tam potom a lávka. Tam ju vraj uniesol a znásilnil, keď odbehla kúsok od ostatných detí,“ opisuje otec ohavný čin.

Roman Stonavský, ako aj iní rodičia, by bol rád, keby sa v okolí školy posilnil kamerový systém. O svoje dievča sa právom bojí. „Kto vie, kedy sa nájde ďalší blázon, čo si počká na ďalšie dieťa,“ hovorí.

Škola sa k incidentu odmietla vyjadriť. Deti dostali ponaučenie, ako sa majú správať pri stretnutí s cudzím človekom. „Povedali, že si máme dávať pozor na cudzích ľudí. Vieme, že sa v lesoparku stratilo dievčatko a že máme byť opatrní,“ povedala dcéra pána Romana Sára.

Chlapec sa mohol stať prvou obeťou v neslávnom lesoparku

Hovorkyňa Sikorová pripustila, že policajti nevylučujú súvislosť s iným podobným prípadom z tohtoročného augusta. Neznámy muž vtedy lákal dieťa do rovnakého lesoparku. Chlapec s ním najprv išiel, ale potom sa rozhodol inak a utiekol. Neutrpel žiadne zranenia. Muž lákal chlapca do neprístupného terénu lesoparku ponukou, že mu ukáže zviera. Bol vo veku 40 až 50 rokov, štíhlej postavy, asi 180 až 185 centimetrov vysoký.

Viac o téme: DieťaúnosZnásilnenieTřinec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu