Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slováci si v Rakúsku poriadne zavarili: Kým jeden kradol naftu, ďalší išli na pneumatiky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KITTSEE - Rakúski policajti zadržali v pondelok večer v Kittsee neďaleko Bratislavy 37-ročného slovenského občana pre podozrenie, že sa pokúsil odcudziť naftu, a podali na muža trestné oznámenie. Informovala o tom dnes agentúra APA.

Muži zákona našli v motorovom vozidle podozrivého náčinie na vlámanie, zásobník na pohonné hmoty a hadicu. Už v nedeľu došlo v neďalekej Pame k pokusu o odcudzenie nafty z motorového vozidla.

Zlodej, ktorého tu však ktosi vyrušil, zanechal na mieste činu záhradnú hadicu, podobnú tej, ktorú našli o deň neskôr policajti v motorovom vozidle Slováka. Slovenský občan poprel, že by sa bol dopustil trestnej činnosti.

Iní sa pustili do pneumatík

Dvaja Slováci majú podľa rakúskej polície na svedomí najmenej 11 krádeží drahých pneumatík v okresoch Neusiedl am See, Bruck an der Leitha, Baden a Gänserndorf v spolkových krajinách Burgenland a Dolné Rakúsko. Informuje o tom agentúra APA s odvolaním sa na dnešnú správu polície.

Jedného z dôvodne podozrivých, 25-ročného Slováka, zadržali ešte v noci na 12. mája v Parndorfe, kde spoločne s o štyri roky starším komplicom chceli odmontovať kolesá vozidla a s cieľom pracovať s týmto zámerom nerušene vypli prívod elektrickej energie pre pouličné osvetlenie.

Staršiemu z dvojice sa po príchode policajtov na základe oznámenia svedkov podaril útek. Vyšetrovanie kauzy medzičasom ukázalo, že dvojica od marca opakovane cestovala cez hraničný priechod Bratislava - Berg do susedného Rakúska, pričom bola vybavená vhodným náčiním na realizáciu kriminálnych zámerov. Korisť obaja muži - z ktorých ten starší je stále na úteku - speňažili na Slovensku, píše APA.

Viac o téme: NaftaKrádežRakúskoSlovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu